MAFC-os napok következnek, nem először a szezonban

Novemberben 13 nap alatt háromszor találkozott egymással a Vegyész RC Kazincbarcika és a MAFC-BME, március elején négy nap alatt kétszer fognak egymásnak feszülni a csapatok.

Jó a mérlege a Vegyésznek a MAFC ellen, és nem csak az idei szezonban. A 2018/19-es bajnoki kiírás alapszakaszában a VRCK 3-1-re nyert Budapesten még októberben, majd a novemberi bajnokin nem volt kérdés, 3-0-ra nyert a címvédő. A Magyar Kupában kettős győzelemmel, 6-0-s szettaránnyal mentek tovább a borsodiak, azóta viszont történtek változások a MAFC keretében. Csatlakozott ugyanis Schildkraut Krisztián csapatához Csoma Krisztián, aki külföldről tért haza, és úgy tűnik, az átló érkezésével erősödött is a gárda.

A Kecskeméttől januárban szettet sikerült rabolnia, a múlt hétvégi bajnokin pedig kis híján le is győzte a Magyar Kupa-győztes együttesét, végül öt szettben kikapott. A DEAC-ot 3-1-re verte, míg az LV-Sport Pénzügyőr SE-vel szemben három játszmában maradt alul a fővárosi rangadón. Március 3-án (Budapest, Folyondár csarnok, 19:00) a fővárosban, március 6-án pedig a Don Bosco Sportközpontban játszik egymással Extraliga-meccset a MAFC és a VRCK.

„A győzelmeinknek köszönhetően egyre magabiztosabbak vagyunk, és talán ki is jelenthetjük, mi vagyunk a MAFC elleni mérkőzések esélyesei” – mondta a vrck.hu-nak Marek Kardos, a Vegyész vezetőedzője, utalva a két Fino Kaposvár, a Kecskemét és a Debrecen elleni sikerekre. „Van egy új átlójuk, aki kevés hibával játszik, remek dolgokra képes, de az igazi fegyverük nem ő. Ha ki tudjuk venni a játékból a szélső ütőiket, főleg Bohnicsek Szilvesztert, megkönnyíthetjük a saját dolgunkat.”

Legutóbb Kaposváron nyert a VRCK, ráadásul úgy, hogy Banai Máté, Blázsovics Péter és Németh Szabolcs sem volt bevethető állapotban. A szlovák szakember érdeklődésünkre elmondta, utóbbi két játékos a reményei szerint egy héten belül játékra jelentkezik, arról viszont még korai lenne beszélni, hogy a csapat kijött a gödörből.

„Ez nem jelenti azt, hogy minden rózsás” – szögezte le Kardos. „Pengeélen táncolunk, most például három játékosunk sincs tökéletes állapotban. Egyébként is sok meccsünk volt a szezon első felében, a srácok nálam már csak azért aranyérmet érdemelnek, mert túlélték azt az időszakot. Remélem, túléljük ezt a részt is, és a sérültjeink napokon belül megkezdhetik az edzéseket.”

A vasárnapi mérkőzés 19 órakor kezdődik a Folyondárban, és az alábbi linken élőben nyomon követhető lesz.

FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, 7. FORDULÓ
MAFC-BME – Vegyész RC Kazincbarcika
Folyondár, Budapest. V.: Bátkai-Katona, Halász.

(Fotó: vrck.hu)