Kardos: Vállalnunk kell a kockázatot

A Vegyész RC Kazincbarcika vezetőedzője, Marek Kardos szerint meglehet az esélyük a Bajnokok Ligája-selejtező visszavágóján, ha fegyelmezetten és bátran játszanak a PAOK Szaloniki otthonában.

Az odavágót meglepetésre a párharc előtt abszolút favoritnak kikiáltott PAOK csupán az ötödik játszmában tudta megnyerni, így kettő ponttal várja a szerdai (18 óra) visszavágót, míg a VRCK eggyel. Ezt azt jelenti, hogy Marek Kardos együttesének még reális esélye van a továbbjutásra, azt azonban nem árt észben tartani, hogy a görög sztárcsapat nem kevés pénzt ölt bele a mostani keretében, egyértelmű célja ugyanis az, hogy ott legyen a csoportkörben.

„Az, hogy hazai pályán egy jó eredményt értünk el, egyrészt annak is köszönhető, hogy bevállalósak voltunk, nem féltünk elvállalni az ütéseket a végjátékokban sem” – mondta a vrck.hu-nak adott nyilatkozatában a Vegyész vezetőedzője. „Ugyanerre lesz szükségünk a visszavágón is, ha nem többre. Biztos vagyok benne, hogy a PAOK nem fogja félvállról venni az összecsapást, hiszen láthatták, tudunk mi is harapni. Ha sikerül velük tartani a lépést, és ott leszünk a végjátékban mellettük, vállalnunk kell a kockázatot, nem szabad gyengédnek lennünk.”

A csapatok alaposan felkészültek egymásból, ez látszódott már az első mérkőzésen is. Mitar Djuric (vagy ha így jobban tetszik, Tsourits) ellen nem igazán találta a VRCK az ellenszert, de amikor jól nyitottak a sárga-kékek, a görög-szerb átló is nehezebben tudott kibontakozni. A kemény nyitásokra ismét szükségük lesz Szabó Dávidéknak, ellenben nehezebben tudják majd követni a hazaiak játékát.

„Fontos lesz a nyitás, és hogy leolvassuk a feladójuk játékát” – hangsúlyozta Kardos. „Mitar semlegesítése is kulcskérdés, a görögök legeredményesebb játékosa ugyanis ha hatvan százalék felett fog tudni támadni, nem lesz egyszerű dolgunk. Egyébként sem, de ha ellenfelünk gyengébb napot fog ki, mi pedig taktikailag fegyelmezettek maradunk, ismét meglephetjük őket. A játékosoknak extra motivációra nincs szükségük, elég doppingot jelent számukra az, hogy a legmagasabb szinten léphetnek ismét pályára.”

A magyar idő szerint szerdán 18 órakor kezdődő találkozót a DigiSport 1 és a laola1.tv is élőben sugározza.

FÉRFI RÖPLABDA BAJNOKOK LIGÁJA, SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ
PAOK Szaloniki (görög) – Vegyész RC Kazincbarcika
PAOK Sports Aréna, Szaloniki. V.: Ozbar (török), Markelj (szlovén)

(Fotó: vrck.hu / Muzslay Péter)