Meglepetést okoznánk a Magyar Kupában

Szerdán 20 órától a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika a DEAC vendégeként lép pályára a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.

Nem igazán volt szerencséje a Vegyésznek az utóbbi években az MK-sorsolással, hiszen rendre az egyik legerősebb ágon kellett megküzdenie a négy közé kerülésért. A DEAC és a MAFC-BME elleni csaták sosem voltak előre lefutottak, és bár idén azért van egy erősebb ág, hiszen a Fino Kaposvár és a MÁV Előre-Foxconn egymással játszanak, de a miénk sem tűnik egyszerűnek. Bár a korábbi évek Vegyésze rendre sikeresen vette a negyeddöntőket, zsinórban hatszor játszott a négy között, az idei szezonra változtak az erőviszonyok.

A bajnokságban a két csapat idén már találkozott egymással, nem is olyan régen, és a DEAC simán nyert három játszmában Kazincbarcikán. Akkor azonban maradt a GreenPlan-VRCK-ban, és Péter Mártonék ezt szeretnék is bizonyítani a DESOK-ban.

„Fontos, nehéz mérkőzés vár ránk, a felkészüléshez szükséges lépéseket megtettük” – jelentette ki a csapat egyik rangidőse, aki még mindig csak 24 éves. „Motivációban nincs hiány, koncentráltságban egy pillanatra sem szabad kiengednünk, mert azt a hazaiak azonnal ki fogják használni. Mindkét csapatnak nagy siker lenne bejutni a négy közé, ezért egy magas hőfokú meccsre számítok, melyeket mi kifejezetten kedvelünk.”

Toronyai Miklós vezetőedző szerint a bajnokin mélyen tudása alatt játszott együttese, ugyanakkor érzi a játékosain, hogy most szeretnének bizonyítani, többre képesek.

„Arra mindenképpen kell figyelnünk, hogy a bizonyítási vágy most ne menjen át görcsösségbe” – mondta a 44 éves szakember. „A pozitívumokból kell építkeznünk, akkor biztosan jó mérkőzést fogunk játszani. Biztosan nem írnak le minket a debreceniek, már csak azért sem, mert vannak köztük sokat látott, rutinos játékosok, valamint szállítottunk mi már idén bravúrgyőzelmeket. A bajnoki céljainkról beszéltem már sokszor, ott ugye az első nyolcat céloztuk meg, persze minél előrébb szeretnénk zárni, és egyelőre jól haladunk. A kupában azonban nagy dolognak tartanám, ha búcsúztatni tudnánk a hajdúságiakat. Ehhez nekünk majdnem tökéletes mérkőzést kell hoznunk ellenük mind a két mérkőzésen.

A visszavágóra január 10-én kerül sor a Don Bosco Sportközpontban.