A DEAC került előnybe a kupában

A DEAC nyerte a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzését, miután három szettben bizonyult jobbnak a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcikának.

Egy itt, egy ott, a hazaiak azonban 9-10-es állásnál zsinórban négy pontot is csináltak. Ez a különbség már állandósult, és mivel egyik csapat játékában sem volt változás, az első játékrészben simán kerültek előnybe a debreceniek (25-19, 1-0).

Igencsak fordulatosra sikeredett a második felvonás. A Vegyész többször is meglépett három-négy ponttal, de a DEAC-nak mindig sikerült visszakapaszkodnia. Mi több, a játszma felénél Toronyai Miklósnak időt kellett kérnie, majd cserélt is (18-14). Óhidi Richárd jól szállt be, fordított a GreenPlan-VRCK, miután zsinórban hat pontot szerzett. A végjátékra a hajdúságiak rendezték soraikat, és egy rendkívül látványos labdamenet végén megduplázták előnyüket (25-23, 2-0).

Óhidi maradt a vendégeknél, akik mit sem törődtek azzal, hogy már kétszettes hátrányban vannak: továbbra is igyekeztek élvezni a röplabdát, és ismét nagy csatára kényszerítették a Debrecent. Bibók Balázsék ötpontos előnyt építettek ki maguknak ebben az etapban is, Tóth Andrásék viszont ezt folyamatosan csökkentették, és a hajrára ismét egállal fordultak (20-20). A DEAC megint jobban bírta a végét, köszönhetően a jó sáncmunkájának, és előnybe került a párharcban (25-21, 3-0).

A Vegyész játékosai egy pillanatra nem adták fel, mégsem sikerült fogást találniuk a hazaiakon. A mieinkre vasárnap még egy kaposvári bajnoki mérkőzés vár, aztán január 10-én fognak pályára lépni csak.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA MAGYAR KUPA, NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika – Debreceni EAC 3-0 (19, 23, 21)
DESOK, Debrecen, 90 néző. V.: Jámbor, Villás.
DEAC: Tóth 1, Cesar 10, Kiss 2, Pavljuk 17, Bagics 6, Moret 11. Csere: Bán (liberó), Veres. Vezetőedző: Fodor Antal.
Vegyész: Gurszkij, Jirásek 9, Velicsko 4, Bibók 17, Péter B. 7, Cziczlavicz 5. Csere: Kiss (liberó), Óhidi 1. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Toronyai Miklós: Gratulálok a Debrecennek a győzelemhez, a mutatott játékhoz viszont gratulálok az én csapatomnak is. Sajnos, néha úgy éreztem, mintha „szembeszélben” kellett volna mennünk előre. Egy jobbik arcunkat mutattuk, de nem hoztunk jó döntéseket a legfontosabb pillanatokban. A mutatott hozzáállással és a játékunkkal ennek ellenére elégedett vagyok.

(Főcímképünk a december 3-i bajnoki mérkőzésen készült. Kovács Loretta, VRCK)