Négy meccs négy nap alatt

Csütörtök délután a Debreceni EAC vendége lesz a Vegyész RC Kazincbarcika a férfi röplabda NB I 2. fordulójában, majd a hétvégén Eperjesre utazik egy nívós felkészülési tornára.

FÉRFI RÖPLABDA NB I, 2. FORDULÓ
DEAC – VEGYÉSZ RC KAZINCBARCIKA
Jv-k: Csizmarik, Bodrogi.

A héten még nem lesz teljes a keret, hiszen Kovács Zoltán, Bokor Elek és Gulyás Ádám sem utazik el Debrecenbe, míg a hétvégi tornát rajtuk kívül Surányi István is kihagyja. A két szerb játékos, Djordje Borovicsanin és Nebojsa Januzovics viszont már bevethető állapotban van.

Pécsett Budai Balázs és Surányi István kezdett nyitásfogadó-ütőként, és Toma Sándor vezetőedző honlapunk érdeklődésére elárulta, könnyen elképzelhető, hogy a DEAC ellen is ők kapnak lehetőséget.

„Elég sűrű most a programunk, hiszen a debreceni túra után Eperjesre megyünk” – fogalmazott a szakember. „Adósai vagyunk a Presov együttesének, ők eljöttek a mi tornánkra, nekünk pedig az övékre kell mennünk, ahol a legjobb szlovák csapatokkal nézhetünk majd farkasszemet. A gond csak az, hogy többen nem tudnak velünk tartani ilyen-olyan okok miatt, így annak a kevés embernek majd három nívós összecsapást kell játszania. A  Debrecen ellen szeretném, ha azok játszanának, akik Pécsett is, Eperjesen pedig mindenkire szükség lesz, hiszen nem hajthatjuk ki magunkat: kedden már Szolnokon vendégszerepelünk.”

tm