DEAC – Vegyész 0-3

A magyar röplabdabajnokság (NB I) 2. fordulójában a Vegyész RC Kazincbarcika 3-0-ra (-12, -15, -12) nyert a Debreceni EAC otthonában. A találkozón debütál egyik szerb légiósunk, Djordje Borovicsanin.

FÉRFI RÖPLABDA NB I, 2. FORDULÓ
DEAC – VEGYÉSZ RC KAZINCBARCIKA 0-3 (-12, -15, -12)
Debrecen, 50 néző. Jv-k.: Csizmarik, Bodrogi.
DEAC: Bakóczy, Remete, Vénpéter, Szikszai, Budai Z., Béke. Csere: Kiss (liberó), Nagy, Kerekes, Bakács. Vezetőedző: Fodor Antal.
Vegyész: Budai B., Banai, Kecskeméti, Borovicsanin, Juhász, Árva. Csere: Dudás T. (liberó) Surányi, Toronyai, Kozsla. Vezetőedző: Toma Sándor.

Fodor Antal: Próbáltunk lelkesen játszani az esélyesebb ellenféllel szemben, ami nem mindig sikerült, de amit tudtunk, azt megtettük.

Toma Sándor: Igyekeztünk végig nyomás alatt tartani a hazaiakat. Határozottak akartunk lenni, ezt sikerült is elérnünk a lelkesen játszó DEAC-cal szemben. Gratulálok a fiúknak a győzelemhez.

RIPORT

Kovács Zoltán, Gulyás Ádám és Bokor Elek nélkül vágott neki a debreceni bajnokinak a Vegyész, Nebojsa Januzovics és Djorjde Borovicsanin ellenben már ott volt az utazó keretben, sőt utóbbi a kezdőben kapott lehetőséget.

A VRCK a háromszettes győzelem reményében érkezett az egyetemistákhoz, és ezt sikerült is teljesítenie. A hazaiak ritkán tudtak egymás után több pontot is szerezni, amikor ez összejött nekik, fel is tüzelték magukat. Szimpatikusan küzdöttek, de a Kazincbarcika nem engedett: nyitásban határozott volt, akárcsak a kontralabdákból is – utóbbi műfajban leginkább a két center, Banai Máté és Juhász Péter jeleskedtek. A széleken a jó fogadásoknak köszönhetően Budai Balázséknak könnyű dolguk volt, hiszen egyes blokkokkal szemben támadhatták be a labdákat.

A Pécs után tehát a Debrecent is legyőzte a Vegyész, és készülhet a hétvégi, eperjesi felkészülési tornára.

Jövő hét kedden az Openhouse Szolnoki RKSI-hez látogat együttesünk, ez a találkozó a 4. fordulóból került előrébb. Pénteken már hazai pályán szerepel a Vegyész, méghozzá a bajnoki címvédő Fino Kaposvár ellen.

tm (fotó: boon.hu – archív)