Nyílt levél Szitka Péter Polgármester Úrnak

Tisztelt Polgármester Úr!

Sajnálattal vettem, vettük tudomásul, hogy a napok, hetek, hónapok óta többször, több csatornán keresztül kért – három kérdéskör megbeszélésére irányuló – egyeztetési kísérletünk kudarcot vallott.

A három kérdéskör:
– A Vegyész RC, az utóbbi időszakban főleg az ötszörös magyar bajnoki címmel rendelkező felnőtt csapat támogatásának kérdése (mellesleg a helyi röplabdázás is 50 éves évfordulóját ünnepli);
– A Regionális Röplabda Központ (RRK) Közbeszerzési Dokumentációjának véglegesítéséhez a parkolók, azok építési körülményeinek és a felvonulási terület biztosításának egyeztetése;
– Az ez évi BorsodChem-es, lehetséges TAO-támogatásokkal kapcsolatos előegyeztetés megkezdése.

Az egyeztetésre vonatkozó időpont megjelölése helyett egy rendkívül cinikus hangú válaszlevelet kaptam – Kovács László tanácsos Úr szájába adva/gépébe diktálva a mondani valót -, amely inkább volt alkalmas egy közösség izgatására és megalázására, mint egy, a város ügyeiért elkötelezett, felelősséggel bíró ember megnyilvánulására.

Főleg az RRK kérdéskörében írt mondatai megdöbbentőek, hiszen úgy tűnik, minden korábbi ígéretét elfeledve és megtagadva tovább akadályozza, késleltetni próbálja a megvalósítást. Akadályozza egy olyan, minden engedéllyel rendelkező, a város értékeit sokoldalúan szolgáló sportkomplexum megépítését, amely egyszerre a mindennapos testnevelést szolgáló helyszín, regionális röplabda központ, utánpótlásedző-, versenyeztető- és edzőképző centrum, szabadidős sport céljait szolgáló helyszín, a kazincbarcikai „központi” általános iskola (Pollack Mihály úti) rendezvények megtartására is alkalmas tere, s végül az egyre sikeresebb felnőtt csapat (a regnáló magyar bajnok) edzési, felkészülési helye.

Ezen utóbbi halaszthatatlan és sürgős témakörben ismételten és utoljára kérem tisztelt Polgármester Urat egy egyeztetés 5 naptári napon belüli megtartására! Kérésemet immáron nyílt levélben, valamint tértivevénnyel is eljuttatom Önhöz. (Azért fordultam eddig is mindig Önhöz ezekben a kérdésekben, mert a Polgármesteri Hivatal munkatársai kizárólag Önt adták meg, mint egyetlen illetékes egyeztető, tárgyaló partnert).

Tisztelettel és köszönettel:

Kárpáti László, elnök
Kárpáti Zoltán, ügyvezető

Kazincbarcika, 2019. 09. 18.