Eb: így győzte le Milev pontjaival Észak-Macedónia a 2015-ös ezüstérmest – videó!

A Vegyész RCK és az észak-macedón válogatott ütője, Vlado Milev remek formában játszott kedd este a Szlovénia elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzésen: egyebek között ő szerezte válogatottjának utolsó három pontját, amivel hatalmas meglepetésre legyőzték a 2015-ös kontinenstorna ezüstérmesét.

Szlovénia próbálta pihentetni legnagyobb sztárjait, azonban ez sem von le semmit Vlado Milevék érdemeiből, akik bombameglepetést értek el a társházigazda ellen (3-1). Mivel hétfőn Fehéroroszország ellen is hozták a bravúrt (3-1), a csoport utolsó helyéről hirtelen előrébb találták magukat, és ha Törökország szerdán legyőzi Finnországot, továbbjutnak a csoportjukból.

Milev a szlovénok ellen csaknem 50 százalékos hatékonysággal fogadott, szerzett 15 pontot, ebből hármat a találkozó végén. Pedig nem úgy festett, hogy a 32 éves ütő lesz a hős, hiszen 20-hoz közelítve ütést és nyitást is rontott, azonban 23-24-től már csak ő volt az egyetlen a pályán, aki eredményes tudott lenni: kétszer támadásból, egyszer pedig blokkból szerzett pontot. Íme:

Marián Vitko Szlovákiája továbbra is továbbjutást érő helyen áll, annak ellenére, hogy a társházigazda Belgiumtól és a négy közé igyekvő szerbektől is kikaptak 3-0-ra. Szerdán a Grózer Györggyel felálló Németország ellen kell helytállniuk, de ha nem történik nagy meglepetés a csütörtöki játéknapon, már a német meccstől függetlenül továbbjuthatnak – az már más kérdés, hogy megpróbálják elkapni Grózeréket. Vitko Szerbia és Belgium ellen is 50 százalékkal fogadott, de keveset keresték a szervákkal, mindössze 18 alkalommal kellett fogadnia ezeken a találkozókon.

(fotó: cev.eu)