Öt szett után került előnybe a Kaposvár

Izgalmas, döntőhöz méltó csatát hozott a férfi röplabda NB I döntőjének első mérkőzése, melyet öt szettben nyert meg a Fino Kaposvár a VRC Kazincbarcika ellen a Don Bosco Sportközpontban.

Már a mérkőzés elején kidolgozott magának egy kis előnyt a VRCK (6-3, 10-7), amit egészen a szett közepéig sikerült is megtartania. Onnantól már csak nőtt a különbség, és végül magabiztosan húzták be az első játékrészt Banai Mátéék (25-17, 1-0). A folytatásban azonban már a Fino Kaposvár akarata érvényesült. 10-16-ról még feljöttek Szabó Dávidék, de Nagy Péter vezérletével a címvédőnek sikerült egyenlítenie (21-25, 1-1)

Aztán a harmadik etap ismét egy sima VRCK-részsikert hozott. Az történt leginkább, amit a borsodiak akartak, és  Demeter Györgynek még az időkérésekkel sem sikerült megzavarnia a sárga-kék mezeseket (25-15, 2-1). Az újabb térfélcsere ismét fordulást hozott a játék képében, hiszen a somogyiak játszottak jobban. Daniel Oravec vezetőedző több cserével is próbálkozott, de utolérnie ezúttal sem sikerült riválisát, így 115 percnyi játék után az ötödik szettre maradt a döntés (19-25, 2-2).

A Fino vett jobb rajtot (1-3), jött a hazai idő, öthöz érve viszont már a VRCK volt előnyben, ezúttal Demeter kért időt. A térfélcserénél Mészáros Dömötörék álltak jobban, (8-6), majd egy állásban beragadtak a hazaiak, így a végén a kaposváriak örülhettek (12-15, 2-3)


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA NB I, DÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
VRC Kazincbarcika – Fino Kaposvár 2-3 (17, -21, 15, -19, -12)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 700 néző. V.: Adler, Horváth (Halász, Mocsnik, Bibók, Varjasi).
VRCK: Páez, Mészáros, Juhász, Szabó D., Milev, Banai. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Toronyai, Blázsovics, Dudás (liberó), Árva, Kozsla. Vezetőedző: Daniel Oravec.
Kaposvár: Keen, Horváth K., Kalmár, Nagy P., Bögöly, Vajda. Csere: Pápai (liberó), Nikolov. Vezetőedző: Demeter György.
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1-0 a Fino Kaposvár javára.

Daniel Oravec: Biztatóan kezdtünk, de a folytatásban már gyengén nyitottunk, valamint nagyon kevés sáncot hoztunk. Nem álltunk össze, elkéstünk, ennél egy döntőben sokkal jobban kell koncentrálni ezen a téren is. Elveszítettük az első mérkőzést, de Kaposváron mindent megteszünk, hogy kiegyenlítsünk.

Demeter György: Tudtuk nagyon jól, hogy a Kazincbarcika alapjátéka rendkívül jó, amit az első és a harmadik játszmában is bizonyított. Sikerült feljavulnunk, jól nyitottunk és védekeztünk, aminek köszönhetően megszereztük ezt a győzelmet. A párharcnak azonban még koránt sincs vége.