Nyerni megy Kaposvárra a VRCK

Hétfő este 20 órától (M4 Sport, élő) a VRC Kazincbarcika a Fino Kaposvár vendége lesz a bajnoki döntő második mérkőzésén.

Kazincbarcikán került előnybe a Kaposvár pénteken, megszakítva a hazaiak 30 meccsen át tartó veretlenségét – viszont ha az előző szezont is ide számoljuk, 33 találkozón maradtak veretlenek a sárga-kékek. A címvédő azonban nem ijedt meg, jó játékkal sikerült előrukkolnia, főleg Nagy Péter és Bögöly Gábor volt elemében. Juhász Péter, a VRCK centere szerint saját magukat verték meg, persze ez a siker semmit nem von le a vendégek érdemeiből.

„Már a döntő előtt beszéltük egymás között, hogy ez a Kaposvár már nem az a Kaposvár, amellyel januárban találkoztunk” – fogalmazott honlapunk érdeklődésére a 29 éves játékos. „Nem írtuk le őket, mégis sikerült meglepniük bennünket. Mi azért részben saját magunkat vertük meg, hiszen rengeteg hibát követtünk el, jóval a valós tudásunk alatt játszottunk. Tragédia azonban nem történt, mert tudjuk, hosszú még ez a párharc, viszont azzal is tisztában vagyunk, hogy Kaposváron ki kell egyenlítenünk.”

Jó két tucat kazincbarcikai szurkoló is útnak indul Kaposvárra, ami Juhász szerint jól mutatja, mennyire elhivatottak a drukkerek.

„Mindig pluszt jelent a jelenlétük, főleg idegenben, amit Kecskeméten, Kaposváron és Érden is megtapasztalhattunk már idén. Végig buzdítanak bennünket, remélem, hogy hétfőn sikerül őket megajándékoznunk egy szép sikerrel” – tette hozzá Juhász.

Daniel Oravec vezetőedző szerint fejben és blokkmunkában voltak jóval kevesebbek, mint a kaposváriak, így ezekben mindenképpen fel kell javulniuk a második meccsre.

„Izgalmas mérkőzést hozott az első felvonás, ilyenekre van most szüksége a magyar röplabdának” – mondta a szlovákiai tréner. „Erről szól a döntő, itt már a pillanatnyi forma dönt, semmit nem számít, hogy az alapszakaszban mi történt. Mi nem koncentráltunk eléggé, plusz nagyon rossz volt a védekezésünk. Nem igazán tudtunk blokkban összeállni, mindössze négy pontot szereztünk sáncmunkával, ami kevés egy ötszettes találkozón. Sokszor beragadtunk két-három pontra is egy állásban, aztán felzárkóztunk, majd megint hibáztunk. Egyértelműek a szándékaink: szeretnénk kijavítani a pénteki botlásunkat idegenben.”

A találkozót az M4 Sport 20 órai kezdettel élőben közvetíti.