Kaposváron egyenlített a VRCK

A férfi röplabda NB I döntőjének második mérkőzésén a VRC Kazincbarcika 3-1-re nyerni tudott a Fino Kaposvár vendégeként, így egyenlített az aranyért folyó csatában.

Mészáros Dömötör vezérletével jól kezdett a Kazincbarcika, azonban Nagy Péter is a hátán vitte övéit, így az első szett szorosan alakult: előbb a vendégek, majd a hazaiak vezettek két ponttal (8-10, 17-15).  A VRCK-nál Vlado Milev vette át a stafétát Mészárostól, a szoros végjátékból pedig csapata jött ki jobban (26-28, 0-1). Mindkét szurkolótábor alaposan kitett magáért, már ami a hangerőt illeti. A kaposváriak kis híján megtöltötték a csarnokot, így nekik nem volt nehéz dolguk, de a több mint két tucat sárga-kék mezbe öltözött borsodi szurkolónak is sikerült olykor hazai pályát „teremteniük”.

A térfélcserét követően a címvédő kezdett jobban, de hárompontos előnyét nem tudta megtartani még a szett feléig sem. Jöttek azonban a jó kaposvári blokkok, melyeknek köszönhetően újra három egység volt a felek között (18-15). Daniel Oravec többet is cserélt ebben a szakaszban, de változást nem hozott a játék képe, így a Fino egyenlített Nagy P. pontja után (25-20, 1-1)

Carlos Páez remek szerváival vett villámrajtot a VRCK (2-8), majd Mészáros jeleskedett ebben a műfajban (9-18). Most a Kazincbarcikának jött össze szinte minden, a Kaposvárnak pedig nem, így ismét a vendégek voltak előnyben (18-25, 1-2). A negyedik játszmát fej-fej mellett kezdték a csapatok, először Milevék voltak kétpontos előnyben (6-8). Páez, Banai Máté és Szabó Dávid is fontos pontot szerzett (9-15), a macedón válogatott Milevet pedig nem bírtak tartani Demeter György legényei, majd Mészáros újabb pontja vetett véget a mérkőzésnek (20-25, 1-3).

Folytatás 1-1-ről, csütörtökön, Kazincbarcikán.


FÉRFI RÖPLABDA NB I, DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
Fino Kaposvár – VRC Kazincbarcika 1-3 (-26, 20, -18, – 20)
Városi Sportcsarnok, Kaposvár, 600 néző. V.: Mezőffy, Horváth (Sántosi, Selega, Varjasi, Bibók).
Kaposvár: Keen, Nikolov, Kalmár, Nagy P., Bögöly, Vajda. Csere: Pápai (liberó) Nagy J., Horváth. Vezetőedző: Demeter György.
VRCK: Páez, Mészáros, Banai, Szabó D., Milev, Juhász. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Gebhardt N., Toronyai, Blázsovics, Árva. Vezetőedző: Daniel Oravec.
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1-1.

Demeter György: Sajnálom ezt a mérkőzést, hogy nem sikerült kihasználnunk a hazai pálya előnyét. A harmadik és a negyedik szettben sokkal jobban játszott a Kazincbarcika.

Daniel Oravec: Ugyanolyan teljesítménnyel sikerült előrukkolnunk, mint az első meccsen, csak ezúttal nyugodtak voltunk. Egyenlítettünk, várjuk a csütörtöki mérkőzést.