Pénteken kupameccs, vasárnap bajnoki vár a Vegyészre

Szegeden lép pályára pénteken 19 órától a Vegyész RCK a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján, míg vasárnap a Sümeget fogadja bajnokin 17 órától a Don Bosco Sportközpontban.

A kupameccs első felvonását a Vegyész nyerte 3-0-ra a Vidux-Szegedi RSE-vel szemben, aminek köszönhetően magabiztosan várhatja a folytatást. Vasárnap aztán hazai pályán lesz jelenése Marek Kardos vezetőedző együttesének, hiszen a Sümegi RE látogat a Don Bosco Sportközpontba a bajnokság alapszakaszának 3. fordulójában.

„A legutóbbi mérkőzésen, a Pécs ellen, a fiatalok kaptak lehetőséget, mert kíváncsi voltam, mit tudnak visszaadni abból, amit az elmúlt két és fél hónapban gyakoroltak az edzéseken” – emlékeztetett a VRCK Challenge Kupát nyert edzője. „Habár a PEAC volt az ellenfél, mégiscsak felnőtt meccsről volt szó, aminek más a miliője, mint egy junior összecsapásnak. A találkozó nagy részében jól teljesítettek a fiatalok, leszámítva a harmadik játszma második felét. A folytatásban is fognak több-kevesebb lehetőséget kapni, de a következő két találkozót elsősorban felkészülésnek tekintjük a jövő heti, MAFC-BME elleni bajnokira.”

Blázsovics Péter már várja az előttük álló feladatokat, habár jóslatokba bocsátkozni nem tudott az esélyeket illetően, már ami a MAFC-meccset illeti. A budapestiekkel október 31-én, csütörtökön játszik a címvédő, a találkozót az M4 Sport élőben közvetíti 19 órai kezdettel.

„Vár most ránk egy hosszú út Szegedre, ahol természetesen nyerni szeretnénk, és ugyanez a célunk vasárnap is” – mondta a csapatkapitány. „Nem tudjuk pontosan, mire képes a Sümeg, de a bajnokságban már legyőzte a Szegedet három-nullára. A MAFC ellen is győzelmet szeretnénk ünnepelni, de nehéz megmondani, mi lehet annak a mérkőzésnek a végkimenetele. Ők már játszottak a Kecskeméttel, legyőzték őket öt szettben, de nekünk még csak a csütörtöki lesz az első rangadónk idén.”

(fotó: vrck.hu/archív)