Kettős győzelemmel, nyolc között a Magyar Kupában

A Vidux-Szegedi RSE vendégeként is nyert a Vegyész RC Kazincbarcika a férfi röplabda Magyar Kupában, így kettős győzelemmel jutott a legjobb nyolc közé.

Idén már negyedik alkalommal találkozott egymással a két együttes, és ezúttal is a Vegyész örülhetett három játszmában. Az újonc csapat igyekezett megnehezíteni a VRCK dolgát, de Juhász Péterék nem engedtek ki egy pillanatra sem, így magabiztosan jutottak tovább a kupában.

A Vegyész ellenfele a négy közé kerülésért a Dunaferr – Szolnok párharc győztese lesz, az első találkozót a Duna-partiak nyerték 3-0-ra.

Együttesünk legközelebb vasárnap játszik, akkor bajnokin fogadja 17 órától a Sümegi RE gárdáját.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA MAGYAR KUPA, NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Vidux-Szegedi RSE – Vegyész RC Kazincbarcika 0-3 (-13, -15, -17)
Szeged, Lila iskola, 157 néző. V.: Tillmann, Szarka.
Szeged: Bitó 2, Csányi 6, Nagy 5, Farkas-Baráti 4, Piti 3, Kiss 6. Csere: Váradi (liberó), Tátrai (liberó), Bodnár, Fülöp 2, Inhoff, Honti, Sarnyai, Demcsák 1. Vezetőedző: Nusser Elemér.
Vegyész: Páez 2, Blázsovics 12, Péter 3, Braga 11, Árva 6, Juhász 9. Csere: Dudás (liberó), Vitko, Bibók 3. Vezetőedző: Marek Kardos.
Továbbjutott: a Vegyész RCK, kettős győzelemmel.

Nusser Elemér: Nem az eredmény volt zavaró, hanem hogy gyönyörű labdamenetek után alap dolgokat rontunk el. A harmadik szettben játszottunk igazán jól, sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, és a sokszor szórakoztató játékért a szép számú közönség is hálás volt. Rövid időn belül négyszer is játszottunk a Kazincbarcika ellen, fontos tanulságokat vontuk le ezekből a találkozókból.

Marek Kardos: Jól kezdtük a szetteket, irányítottuk a találkozót, rendre sikerült hamar négy-öt ponttal meglépnünk. Olykor viszont akadt gond a koncentrációval, egy-két állásban beragadtunk, annak ellenére, hogy magabiztosan nyertük a találkozót. Remélem, hogy ezt sikerül kijavítani a jövőben.

(fotó: szegedvolley.com)