Szabó Dávid: Meccsről meccsre javul a fogadásunk

Továbbra sem tökéletes Szabó Dávid könyöke, ennek ellenére a Vegyész RC Kazincbarcika játékosa remek formában játszik visszatérése óta. Az átló szerint folyamatosan javul a csapat nyitásfogadása, és a Sümegi RE elleni meccset sem akarja félvállról venni.

Szabó Dávid akcióban a Fino Kaposvár elleni bajnoki mérkőzésen. (Fotó: boon.hu/Kozma István)
Szabó Dávid akcióban a Fino Kaposvár elleni bajnoki mérkőzésen. (Fotó: boon.hu/Kozma István)

Szabó Dávid ponterősen játszott a Dági KSE, a Fino Kaposvár és a MAFC-BME ellen is, annak ellenére, hogy a könyöksérülése még mindig nem jött százszázalékosan rendbe. A sokszoros magyar válogatott játékossal beszélgettünk a MAFC elleni találkozóról, illetve megkérdeztük az előttünk álló hétvégéről is.

„Pár hetet sajnos ki kellett hagynom a sérülésem miatt, de már sokkal jobban érzem magam” – mondta a vrck.hu-nak a 25 éves játékos. „Vannak még ugyan fájdalmaim, de hát ilyen egy sportoló élete. Egyre jobban kezd összeállni a nyitásfogadásunk, ebben a budapesti mérkőzés is megerősített. Stabilabbak vagyunk, ami nagyon fontos, és ez mindenképpen pozitívum volt. Amiben kicsit haloványabbak voltunk, az a támadóhatékonyság, és én ezt a koncentráció hiányának tudtam be.”

„Szombaton a Sümeget fogadjuk” – folytatta Szabó Dávid. „A legfontosabb, hogy a saját játékunkra figyeljünk, azt megvalósítsuk maximálisan, és ha sikerül, akkor nem hiszem, hogy gondunk lehet. Az ilyen meccseket fejben nagyon nehéz megnyerni. Bárki legyen az ellenfél, a Kaposvár, a Dág vagy a Sümeg, mi hétről hétre ugyanúgy készülünk, igyekszünk magunkból kihozni a legjobb teljesítményünket.”

A szombati találkozó megszokott időben, 17:30-kor veszi kezdetét a KSK Tornacsarnokban. Facebook-esemény.

Tóth Milán