Szerdán MK-visszavágó a fővárosban

Szerdán 20 órától a Pénzügyőr SE vendége lesz a férfi röplabda Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóján a Vegyész RC Kazincbarcika.

Az egy héttel ezelőtti találkozón a vendégek diadalmaskodtak 3-1 arányban – a negyedik szettet 34-32-re húzták be -, így magabiztos előnyből várhatják a szerdai visszavágót. A Vegyésznek a továbbjutás érdekében három vagy négy játszmában előbb nyernie kellene, majd a 15 pontig tartó, úgynevezett aranyszettet is be kellene húznia. Nem ígérkezik könnyű feladatnak, főleg annak tükrében, hogy a felek vasárnapi bajnokiját is a budapestiek nyerték öt játszmában, igaz a VRCK vezetett 2-1-re.

„Mezőny- és blokkvédekezésben sokat léptünk előre négy nap alatt, valamint jobban nyitottunk, így távolabb tudtuk tartani ellenfelünket a hálótól” – emlékezett vissza a vasárnapi találkozóra Marek Kardos vezetőedző, aki a vrck.hu érdeklődésére azt is elmondta, bármi megtörténhet szerdán. „Ahogy ellenfelünk nem ír le bennünket, úgy mi sem mondunk le a továbbjutásról. Egyik csapat sem fogja félvállról venni a visszavágót, igyekszik a lehető legtöbb tanulságot levonni az eddigiekből, és még egy lapáttal rátenni a teljesítményére. Nekünk még agresszívabban kell nyitnunk, hiszen ha az erős támadóik kettes vagy hármas blokkal vannak szemben, könnyebben hibázhatnak.”

A találkozót ezúttal is élőben közvetíti a Sportstream:

(fotó: vrck.hu)