Utánpótlás: hibátlan juniorok és serdülők, „ezüstös” minisek

A mögöttünk hagyott hétvégén ismét több utánpótláscsapatunk volt pályán, ráadásul eredményesen is szerepeltek. Juniorjaink veretlenül nyerték meg az NB II-t, serdülőink továbbra sem találtak legyőzőre középdöntős csoportjukban, míg ádámos miniseink ezüstérmet szereztek a zsámbéki tornán.

Pénteken juniorjaink 3-1-re nyertek a MEAFC-Miskolc korosztályos csapatával szemben az Irinyiben. A második felvonást meglepetésre megnyerték az egyetemisták, de aztán a VRCK 6-ra és 10-re nyert, kompenzálva a második szettben történteket.

Ez volt az utolsó bajnokijuk, amelyet a férfi röplabda NB II keleti A-csoportban játszottak juniorjaink: mérlegük 12 győztes mérkőzés, 36 nyert és mindössze három veszített játszmával. A Vegyész fiataljai toronymagasan, 12 pontos győzelemmel zártak az élen MAFC-BME U21 és a Gyöngyösi RSE előtt.

FÉRFI RÖPLABDA NB II, KELET, A-CSOPORT, 12. FORDULÓ
Vegyész RCK U21 – MEAFC-Miskolc U21 3-1 (19, -20, 6, 10)
Irinyi Tornacsarnok, 62 néző. V.: Bodrogi, Csizmarik.
Vegyész: Lőrincz, Garan, Kohut B., Bibók, Fecske, Csizmadia, Simkó, Kondor, Henez, Földes, Péter, Tóth. Vezetőedző: Toronyai Miklós.


Serdülő csapatunk szombaton Budapesten játszotta aktuális tornáját, sorrendben a szolnoki B-t, a KISTEXT-et és a Malévot is két vállra fektette, ezzel magabiztosan vezeti csoportját.

Buzek László U17-es fiú országos serdülő bajnokság (OSB)
Szolnoki Sportcentrum „B” – Vegyész RCK 0-3
KISTEXT – Vegyész RCK 0-3
Malév SC – Vegyész RCK 0-3

Vegyész: Lőrincz, Garan, Kohut B., Kondor, Henez, Lévai L., Cziczlavicz, Csordás. Vezetőedző: Toronyai Miklós.


Vasárnap U21-es leány csapatunk, a VRCK-Szalézi a Hercules SE vendége volt a női NB II keleti B-csoportban. Juhász Krisztián tanítványai helyenként jól játszottak, de csak a második szettben tudták közelebb kerülni ellenfelükhöz.

Hercules SE – VRCK-Szalézi 3-0
Vegyész: Nyári, Földi, Ábel, Kőrösi, Budai, Hompoth, Batki, Próbáld, Méhész. Vezetőedző: Juhász Krisztián.


Miniseink Zsámbékra látogattak, ahol a kazinczysok a Kaposvárral és a Viadukt SE-vel, az ádámosok pedig a BTDSE Taksonnyal és a MAFC-cal kerültek egy csoportba. Előbbi csapatunk nagy csatában lett harmadik csoportjában, majd a taksonyiakat legyőzve szerezte meg az ötödik helyet. Az ádámosoknak sikerült nyerniük a elődöntőben, végül ezüstéremnek örülhettek a kaposváriak mögött.

VRCK I (ádámosok): Csáki, Venczel, Falucskai, Dankó, Bencs, Mészáros, Juhász, Zámborszky, Lipták, Lukács, Csák. Vezetőedző: Máthé László. Másodedző: Bene Anett.

VRCK II (kazinczysok): Kiss, Sándor, Frecskó, Molnár, Hegedűs, Csorba, Turai, Fekete, Demeter. Vezetőedző: Béres Csaba.

(fotó: vrck.hu, archív)