Utánpótlás: magabiztos sikerrel debütáltak juniorjaink

A mögöttünk hagyott hétvégén három utánpótláscsapatunk is pályára lépett: a férfi NB II/U21 keleti csoportjában juniorjaink a MEAFC-Miskolc U21 ellen győztek, míg U17-es csapatunk egy győzelmet és egy vereséget, az ózdiak pedig egy sikert és két vereséget könyvelhettek el.

Szabó Dávid távollétében Toronyai Miklós irányította U21-es csapatunkat, akik sima győzelmet arattak az egyetemi körcsarnokban. Toronyai lehetőséget adott minden játékosának, néhányan pedig több poszton is bizonyíthattak.

MEAFC-Miskolc U21 – Vegyész RCK U21 0-3 (-20, -17, -10)
VRCK: Csizmadia, Henez, Garan, Földes, Fecske, Simkó. Csere: Tóth (liberó), Csordás, Horváth, Lévai L. Edző: Toronyai Miklós.

„Vannak olyan játékosok, akik tudnak például centerként és szélső ütőként is játszani, illetve vannak olyanok is a keretben, akik most tanulnak úgymond más posztot. Ez egy tizenhét éves srác esetében teljesen normális, a cseheknél például bevett szokás, hogy valamikor ebben a korban alakul ki egy játékosnak a végleges posztja, ami azért jó, mert nem csak technikásabb lesz a fiatal, de még a játékot is jobban fogja érteni. A győzelemnek örülök, és főleg annak, hogy a harmadikban nem engedtek ki a fiúk” – osztotta meg gondolatait a meccs után Toronyai honlapunkkal.


Bokor Elek első osztályban szereplő U17-es csapata Debrecenbe utazott, ahol amilyen simán kikapott a Szolnoktól, olyan könnyedén verte meg a házigazdát. A fiatal szakember nem kertelt a szombati nap után.

Szolnok – Vegyész 3-0 (10, 14, 11)
Debrecen – Vegyész 0-3 (-19, -15, -13)

„Kritikán aluli volt a teljesítményünk! Szerintem, ha az utcáról hívtam volna be hét játékost, ezt ők is megcsinálták volna. Gratulálok a Szolnoknak a stabil játékhoz. A gyengébb debreceniek ellen már magabiztosabbak voltak a fiúk, mint a Szolnok ellen, de még itt is sok hibával játszottunk” – árulta el Bokor.


Az U19-es bajnokság második vonalában pallérozódó ózdiak úgy vágtak bele a kistarcsai tornába, hogy a héten már nem tudtak teremben edzeni. Ennek ellenére a Gyöngyöst ezúttal is legyőzték, de visszavágniuk a múltkori vereségért sem a TF, sem pedig a házigazdáknak nem sikerült.

Gyöngyös B – VRCK-Ózd 0-3
TFSE-UMSZKI – VRCK-Ózd 3-0
Kistarcsa – VRCK-Ózd 3-0

„A mai tornát egy nyert mérkőzéssel zártuk, sajnos sem a TF-nek, sem a Kistarcsának nem tudtunk visszavágni a múltkori vereség miatt. Új játékrendszert próbáltunk a srácokkal, amit még nem tudtunk kellőképpen begyakorolni, ez a torna arra is alkalmas volt, hogy ebben fejlődjünk. Ennek ellenére volt néhány jó megmozdulás, de a győzelemhez nem volt elég. A Kistarcsa és a TF is megérdemelten győzött, gratulálunk a teljesítményükhöz” – mondta Molnár Sándor, az ózdiak vezetőedzője.

(főcímkép: vrck.hu archív)