A visszavágóval kezdődik a Magyar Kupa-párharc

Szombaton 18 órától a Vegyész RC Kazincbarcika a Vidux Szegedi RSE-t látja vendégül a Don Bosco Sportközpontban a férfi röplabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjében.

Kedden Szegeden játszott volna a Vegyész a nyolcaddöntő első mérkőzésén, azonban az a találkozó elmaradt, hiszen a Tisza-partiak teremproblémával küzdenek. Így a visszavágó lesz az első felvonás, a szegedi összecsapást pedig valamikor novemberben fogják lejátszani a felek.

A Vegyész a múlt hétvégén öt szettben győzött a bajnokságban a MAFC-BME ellen, míg a Szeged ez idáig nem játszott tétmeccset, most hétvégén lesz az első fellépése a Dággal szemben az NB I Ligában.

„Természetesen tiszteljük soron következő ellenfelünket, de remélem, hogy lehetőségem lesz pihentetni néhány alapembert, hiszen részben már a jövő heti, Pénzügyőr elleni bajnokira készülünk” – árulta el Toronyai Miklós vezetőedző. „A szegedieknek nincs egyszerű dolguk, mert hetekig nem tudtak hol edzeni, és ha jól értesültünk, közel sem tudnak a legerősebb összeállításukban elutazni Kazincbarcikára. Az előjeleket figyelembe véve mi vagyunk a találkozó esélyesei, de koncentrált, magabiztos játékot várok a fiúktól.”

A szombati MK-meccs ugyanolyan feltételek mellett látogatható, mint a múlt heti bajnoki.

  • Szájmaszk használata a sportközpont teljes területén kötelező.
  • A szurkolók és a játékosok, bírók beléptetése külön bejáraton történik.
  • Mind a szurkolók, mind a játékosok, bírók csak testhőmérséklet mérés (37.5 fokig maximum) és kézfertőtlenítő használatát követően léphetnek be a sportközpontba.
  • A katasztrófavédelem, a rendőrség, a mentőszolgálat és az ÁNTSZ döntése értelmében 225 néző foglalhat helyet a lelátón, minden harmadik széken, de az első két sorban (az MRSZ döntése értelmében) senki nem foglalhat helyet.
  • A küzdőtéren és a pályán kizárólag az arra jogosult személyek tartózkodhatnak.
  • Lehetőség szerint a másfél méteres távolság megtartása.

FOLYAMATOS KONTROLL ALATT A JÁTÉKOSOK
A szezon kezdete óta klubunk állandó kapcsolatban van csapatorvosával, dr. Rácz Zsigmonddal, aki egyben a VRCK járványügyi felelőse is. Fontosnak tartjuk a megelőzést, éppen ezért azok a játékosok és stábtagok, akik a legkisebb egészségügyi problémára panaszkodnak, azonnal jelzik az edzők, a klubvezetés és természetesen a csapatorvos felé, és addig nem látogatják az edzéseket, míg arra engedélyt nem kapnak. Az esős, hidegebb időszak beköszöntével kisebb meghűléses esetek voltak, vannak a felnőtt csapatban múlt hét óta. Miután a járványügyi felelősünk szerint a tünetek vagy egy-két nap alatt megszűntek, vagy nem köthetők a COVID-19-hez, ezért az érintetteket csak az edzéslátogatások alól mentette fel. Miután ilyen jellegű probléma a hét közepén több játékosunknál is jelentkezett, elővigyázatosságból szerdán és csütörtökön nem edzett felnőtt csapatunk, de pénteken újra munkába álltak a teljesen tünetmentes játékosok és stábtagok. A folyamatos egyeztetés és kontroll alapján csapatorvosunk szerint nem indokolt a csoportos tesztelés elrendelése. A felnőtt csapatban korábban már történtek PCR tesztelések a SARS-CoV2 kimutatása érdekében, azok kivétel nélkül negatív eredménnyel zárultak. A mai napon, pénteken kaptuk kézhez az egyik stábtag eredményét, amely ugyancsak negatív lett.

(főcímkép: vrck.hu/Kovács Loretta)