Volt Vegyész-játékosokkal okozna meglepetést a Pénzügyőr – előzetes

Vasárnap 15 órakor a Vegyész RC Kazincbarcika a Pénzügyőr SE vendége lesz a férfi röplabda NB I 8. fordulójában. Papíron a Vegyész az összecsapás esélyese, de a hazaiak szeretnének meglepetést okozni a Kőér utcai Sportcsarnokban.

FÉRFI RÖPLABDA NB I, 8. FORDULÓ
PÉNZÜGYŐR SE – VEGYÉSZ RC KAZINCBARCIKA
2015.11.08, vasárnap 15:00, Budapest, Kőér utcai Sportcsarnok
Vezeti: Szabó, Bátkai-Katona
Jegyárak: felnőtt 500 FT, diák nyugdíjas 300 FT

Weczera Csaba neve sok kazincbarcikai számára ismerősen csenghet, hiszen a Pénzügyőr vezetőedzője a vegyészváros szülötte. Tíz évesen kezdett el röplabdázni, két éven keresztül pedig a Vegyész felnőtt csapatát is erősítette, de fiatalon, 20 évesen távozott. Az elmúlt években rengeteget dolgozott azért, hogy a Pénzügyőr a Budapest-bajnokságból az NB I-be kerüljön. Első szezonját a csapat meg is nyerte az NB II-ben, majd újoncként tavaly a hatodik helyen zárt az élvonalban.

„Mióta az eszemet tudom, Vegyész-szurkoló vagyok” – mondta a vrck.hu-nak Weczera Csaba. „A Kazincbarcikának drukkolok, remélem, hogy ők lesznek a bajnokok. Csak akkor nem szeretném, ha a Vegyész nyerne, ha ellenünk játszanak. Tavaly még izgultam is, amikor először mérkőztünk meg. Idegenben nem sok vizet tudtunk zavarni, de hazai pályán két szettet is nyertünk a tavalyi bronzérmes ellen. Nekünk nincsenek profi játékosaink, tizenhárom röplabdázóból áll a keretünk. Heti két-három edzést tartunk, plusz a mérkőzések.”

A Pénzügyőr az előző szezonban hazai pályán két szettet is lopni tudott a Vegyész ellen. (Fotó: Facebook)
A Pénzügyőr az előző szezonban hazai pályán két szettet is lopni tudott a Vegyész ellen. (Fotó: Facebook)

A klub kis költségvetésből tartja fent magát, az utánpótlás-csapatoknál a felnőtt kerethez tartozó játékosok közül többen is edzőként tevékenykednek. A budapestiek erősödtek a nyáron, egyebek között két olyan játékossal, akik a Vegyészben is játszottak: Kovács Sándorról és Szalai Szabolcsról van szó. Előbbi a felnőtt csapatban csak egy évet játszott, méghozzá a 2007/08-as szezonban, amikor a VRCK-t junior korú játékosokkal töltötték fel. Előtte éveken át erősítette a borsodiak junior csapatát. Szalai Szabolcs több alkalommal is megfordult Kazincbarcikán, ráadásul részese volt a klub legnagyobb sikereinek is, nem utolsó sorban pedig a magyar válogatottban is pályára léphetett.

Weczera tudja, hogy nem ők az esélyesek, viszont látva a Vegyész legutóbbi két fordulóban mutatott teljesítményét, sokkal bizakodóbb.

„Ezen a héten igyekszünk felkészülni a vendégekből, szerencsére ismerem a keret tagjait” – folytatta a fiatal szakember. „Papíron nem mi vagyunk a favoritok, de a Kazincbarcika a Kecskemét és a Dunaferr ellen sem teljesített jól. Ezt természetesen az én játékosaim is tudják, kérdés, hogy vajon ez milyen formában csapódik le náluk. Mindig azt kérem tőlük, hogy a nagycsapatok ellen száztíz százalékkal lépjenek pályára, és ha vérszemet kapnak, képesek lehetünk egy jó eredmény elérésére. Nem tudom, mi lesz a mérkőzés kimenetele, de szeretnék elégedett lenni majd a mutatott játékunkkal.”

A Pénzügyőr célja az idei szezonban az, hogy egy helyet előre lépjen a tavalyihoz képest, tehát az ötödik pozícióban zárjon. Ehhez Weczera Csaba szerint minden esélyük meg is van, de felhívta a figyelmet arra, hogy a középmezőnyben tanyázó csapatok közötti versengés szoros, mivel nincs nagy különbség a keretek minősége között.

A Vegyész részéről Toma Sándor vezetőedző kérdésünkre elmondta, ugyanúgy készülnek a Pénzügyőr ellen, mint a többi ellenféllel szemben. A héten videón is elemezték a fővárosiakat, akik közül leginkább a volt barcikaiakra, Kovács Sándorra és Szalai Szabolcsra koncentrálnak, valamint az ex-kecskeméti feladóra, Tóth Gáborra.

A tabellán nincs nagy különbség a két csapat között: a Vegyész a negyedik 11 ponttal, míg a már két meccsel többet teljesített Pénzügyőr az ötödik tíz szerzett egységgel.

Szabó Dávid játékosa kérdéses, az átló könyöke még nem százszázalékos, míg Csányi Tamás a térdét fájlalja, így elképzelhető, hogy ő is lemarad a budapesti túráról.

Tóth Milán