Pénzügyőr – Vegyész 1-3

A Vegyész RC Kazincbarcika a férfi röplabda NB I 8. fordulójának vasárnapi játéknapján 3-1-es (23, -21, -15, -22) győzelmet aratott a Pénzügyőr SE otthonában.

FÉRFI RÖPLABDA NB I, 8. FORDULÓ
PÉNZÜGYŐR SE – VEGYÉSZ RC KAZINCBARCIKA 1-3 (23, -21, -15, -22)
Budapest, Kőér utcai Sportcsarnok. V.: Bátkai-Katona, Szabó.
Pénzügyőr: Tóth G., Szalai, Tumpecz, Bartal, Kiss, Kovács S. Csere: Magyarosi (liberó), Szappanos (liberó), Bán, Ladányi. Vezetőedző: Weczera Csaba.
Vegyész: Toronyai, BOKOR, JUHÁSZ, Kovács Z., BANAI, Árva. Csere: Dudás (liberó), Surányi, Budai. Vezetőedző: Toma Sándor.

Weczera Csaba: Azt kaptuk, amire számítottunk. Gyengébbek voltak a borsodiak az elmúlt hetekben, ezt próbáltuk kihasználni. Másfél szettig sikerült is, de játékosaim fejben nem hitték el, hogy akár meg is nyerhetik ezt az összecsapást.

Toma Sándor: Örültem, hogy végre tudtunk taktikázni, ezalatt pedig azt értem, hogy Surányi beállításával stabilabb lett a fogadásunk, de a nyitásaink is javultak. A nyitásaink is erősek, helyezettek voltak, valamint blokkban és a támadásokban is jobb teljesítményt nyújtottunk, mint korábban.

A mérkőzés legjobbja a vrck.hu-nál: Bokor Elek.

RIPORT

Banai Máté (középen) jól játszott, a Vegyész 3-1-re nyert Budapesten. (Fotó: boon.hu/Ádám János)
Banai Máté (középen) jól játszott, a Vegyész 3-1-re nyert Budapesten. (Fotó: boon.hu/Ádám János)

Szinte minden szettet jobban kezdtek a hazaiak, az elsőben 8-4-re vezettek a technikai szünetben. Ezután viszont a Vegyész belelendült, 14-14-nél már egyenlőt mutatott az eredményjelző. Ekkor Toma Sándor kért időt, aminek köszönhetően a vendégek át is vették a vezetést. A Pénzügyőr azonban nem adta olcsón a bőrét, sőt, 23-22-nél már előnyben volt, végül pedig meg is nyerte az első felvonást.

A térfélcsere után a fővárosiak három-négy ponttal folyamatosan vezettek, de 14-10-nél Banai Máté állt a nyitóhelyre, akinek köszönhetően a VRCK 15-16-ra módosította az állást. Bár a hazaiak ismét magukra találtak, a Vegyésznek mégis sikerült egyenlítenie.

A harmadik játékrészben a Kazincbarcikának ismét üldöznie kellett ellenfelét, az első technikai szünetnél azonban már Toma Sándor legényei vezettek. Ekkor az első szett végén az Árva Milán helyére beállt Surányi István pillanatai jöttek: az ütő sorozatban gyártotta a pontokat, akárcsak Bokor, aki 21 pontig jutott, ezzel ő volt a legeredményesebb játékos. A hazaiak feladócserével is próbálkoztak, de végül a Vegyész simán nyerte ezt a felvonást.

A negyedik szettben is villámrajtot vett a Pénzügyőr, de Toronyai Miklósék hamar egyenlítettek, majd a második technikai szünetnél négy ponttal vezettek. Bár a Pénzügyőr még mindent megpróbált, végül hárompontos vereséget szenvedett ebben a szettben, ami a Vegyész 3-1-es győzelmét jelentette.

Tóth Milán