Átalakult és megerősödött Kecskeméthez látogatunk szombaton

Szombaton 17 órától a Vegyész RC Kazincbarcika a nyáron vérfrissítésen átesett HÉP-Kecskeméti RC vendége lesz a férfi röplabda Extraligában.

Előbb azonban még a múlt heti, Dunaferr SE ellen 3-2-re elveszített találkozóról kérdeztük Toronyait. Mint ismert, a Vegyész 135 perces csatában maradt alul a nyitómérkőzésén, de Juhász Péterre egyáltalán, Mineiróra pedig még érdemben nem számíthatott vezetőedzőnk. Mindezek ellenére is lett volna több esélye a VRCK-nak a találkozó megnyerésére.

„Visszanéztük a meccset, láttuk a statisztikát, kiderültek, hogy hol voltak azok a bizonyos hibapontok” – mondta Toronyai az Észak-Magyarországnak és a vrck.hu-nak. „Fiatal centereinknek még sok mérkőzést kell megvívniuk, mert akkor lesznek rutinosabbak. A második szettben mi vezettünk 18-16-ra, illetve 22-21-re is, onnan fordított a házigazda. Amennyiben 2:0 lett volna ide, akkor lehet, hogy 3:0-ra hozzuk a találkozót. De a sportban nincsen ‘ha’. Azzal nyerte meg a Dunaújváros a két, hullámzóan játszó csapat meccsét, hogy amikor kellett, a fontos pillanatokban Mészáros Dömötör megcsinálta azokat a támadásaikat, melyeket a kivédekezett labdákból építhettek.”

Kecskeméten már ot lesz a keretben Juhász – igaz, a 32 éves center csak pénteken tud először labdás edzés végezni -, valamint Mineiro túl lesz az első teljes hetén Kazincbarcikán. A nyáron a Kecskemét alaposan beerősített: szerződtette az egyaránt sokszoros magyar válogatott feladó Kaszap Tamást, valamint a center Nagy Józsefet. Két fehérorosz, a 206 centiméter magas center, Aljakszej Rabeka, valamint az átló Pavel Kandulinski is Dávid Zoltán vezetőedző csapatát választotta, akárcsak a MAFC-BME-től távozó Gebhardt Norbert.

„Az általam jól ismert Dávid Zoltán az edzőjük, aki nagyon keményen dolgozik a csapattal. Játszottunk velük felkészülési találkozót, abból ki lehet indulni, és ki lehet indulni abból a csatából, amit a DEAC-cal vívtak. Sok fog múlni azon, hogy ki milyen mentális állapotban lesz, nálunk is sok a fiatal, náluk is. Ennek ismérve, hogy ha elkapják a fonalat, akkor lendületbe tudnak jönni, ha viszont nem megy, akkor az lehet hatással a játékukra. Ebben a bajnokságban sehol nem lehet biztosra menni” – zárta gondolatait Toronyai.

A KRC a múlt héten 3-0-ra nyert a DEAC vendégeként, míg a Vegyésszel még a bajnokság kezdete előtt találkozott, ugyancsak a Messzi István Sportcsarnokban, és végül nyert is 3-2-re.

A szombati találkozó eredményének alakulását ide kattintva lehet nyomon követni.