Challenge Kupa: íme, a Vegyész lehetséges ellenfelei!

Összesen 37 csapat regisztrált a férfi röplabdázók Challenge Kupájának 2021/22-es küzdelmeibe. Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a sorozatról.

A párharcok egyenes kieséses rendszerben, oda-visszavágós alapon dőlnek el. A Challenge Kupa küzdelmei várhatóan november második hetében indulnak. A sorsolás június 25-én, 12:30-kor kezdődik Luxemburgban, amelyről a szervező (CEV) élő közvetítést tervez. Az eseményt mi is figyelemmel fogjuk követni, és ahogy a korábbi években, úgy idén is a lehető leggyorsabban beszámolunk a sorsolás eredményéről.

A honi sorozatokkal ellentétben nemzetközi szinten már jár pénzdíjazás a legjobb egyesületeknek. A negyeddöntőben búcsúzott csapatok 10.000, az elődöntőből kiesettek 15.000, a második helyezett 30.000, a sorozat nyertese pedig 50.000 euróval lesz gazdagabb.

A Challenge Kupába regisztrált csapatok: Waldviertel, Amstetten, Ried (osztrákok), Minsk (fehérorosz), Achel (belga), OK Sarajevo (bosnyák), Levszki Szófia, Dupnica (bolgárok), Eszék (horvát), Omonia Nicosia (ciprusi), Gentofte, Middelfart (dánok), Teruel (spanyol), Saaremaa, Parnu (észtek), Narbonne (francia), Panathinaikosz, PAOK (görögök), Pénzügyőr, Vegyész RC Kazincbarcika (magyarok), Hapoel Kfar Saba, Maccabi Tel-Aviv (izraeliek), KV Peja (koszovói), Lorentzweiler (luxemburgi), Tif Bergen (norvég), Azores, Sporting (portugálok), Steaua Bukarest (román), Miava, Pozsony (szlovákok), Ljubljana (szlovén), Nis (szerb), Lausanne, Schönenwerd (svájciak), Lviv, Horodok, Kharkiv (ukránok).

Két szezonnal ezelőtt a CEV területi alapon próbált meg sorsolni, tavaly azonban már nem volt ilyen megkötés, és minden bizonnyal idén sem lesz. Ez azt jelenti, hogy bárkit kaphat a Vegyész, még a másik magyar együttest, a Pénzügyőrt is, hiszen tavaly is a legjobb 16 közé kerülésért volt például francia párharc a Nantes és a Cannes között.

A VRCK az előző idényben is ott szeretett volna lenni a Challenge Kupában, azonban a koronavírus-járvány miatt le kellett mondania a portugál Benfica elleni meccseket. Egyik ellenfél sem ígérkezne könnyűnek, a Teruel, a Narbonne, a Panathinaikosz, a PAOK, a Sporting és a Ljubljana pedig igazi sztárcsapatnak számít a sorozatban.

(főcímkép forrása: cev.eu)

#CEVChallengeCupM