Eötvös Kupa: csoportgyőztes a VRCK

Sorrendben a Komarno „B”, a MEAFC-Miskolc „A” és a magyar serdülő válogatott „piros” csapatát is legyőzte egyaránt kettő szettben a Vegyész RC Kazincbarcika U19-es csapata a 25. Eötvös Kupa csoportkörében.

Bokor Elek együttese az első két meccsén magabiztosan játszott, és bár a fiatal válogatott ellen nehezen indult a szekér, végül ellenük is sikerült szettveszteség nélkül lehozni az összecsapást. Minden játékos elegendő játéklehetőséget kapott, mi több, néhány tehetségét a VRCK edzője több poszton is ki tudta próbálni.

„Volt, aki centerként majd szélsőütőként, valaki előbb ütőként majd feladóként játszott” – árulta el Bokor honlapunknak. „Amilyen céllal érkeztünk, azt teljesítettük, a csoportban mind a három meccsünket győzelemmel zártuk. Itt-ott azért még voltak hullámvölgyek, pontatlanságok a játékunkban, de összességében stabilan teljesítettünk, figyelembe véve, hogy még csak két hete edzünk. Szerencsére mindenkinek tudtam játéklehetőséget adni, valakinek több poszton is.”

A Vegyész szombati eredményei:
Komarno „B” (szlovák) – Vegyész RCK 0-2
MEAFC-Miskolc „A” – Vegyész RCK 0-2
Magyar serdülő válogatott „piros” – Vegyész RCK 0-2

Vasárnap 11 órakor a Vegyész a romániai Nagybányával csap össze a négy közé kerülésért, és ha azt az akadályt is sikerrel veszi, úgy délután már az elődöntőre készülhet – jelen állás szerint vagy a Komarno B, vagy a spanyol Caravacával. Előbb azonban a Nagybányán kell túljutniuk Cziczlavicz Dávidéknak.