Januzovics: Győzni akarunk!

Péntek este tétmeccsen is felavatjuk végre a Don Bosco Sportcsarnokot, hiszen 18 órától a címvédő Fino Kaposvárt fogadjuk a férfi röplabdabajnokság 3. fordulójában. Nebojsa Januzovics, klubunk egyik szerb légiósa szerint a Vegyész RC Kazincbarcika a mérkőzés esélyese.

FÉRFI RÖPLABDA NB I, 3. FORDULÓ
VEGYÉSZ RC KAZINCBARCIKA – FINO KAPOSVÁR
Kazincbarcika, 18 óra, Don Bosco Sportcsarnok. Jv-k.: Bátkai-Katona, Ujházi.
Az esemény Facebook-oldala.

A PTE-PEAC C-Doki és a DEAC legyőzése nem okozott gondot együttesünknek, és továbbra is őrzi veretlenségét, annak ellenére, hogy a 4. fordulóból előre hozott összecsapáson nem tudta, csak 3-2-re legyőzni az Openhouse Szolnoki RKSI-t.

Januzovics kedden lépett először pályára tétmeccsen a VRCK szerelésében. A beilleszkedése jól sikerült, gyorsan helyet harcolt ki magának a kezdőben, és maximálisan elégedett az eddig tapasztaltakkal.

„A hangulat fenomenális a klubnál” – fogalmazott a 28 éves, Újvidéken született játékos, akit a társai csak Kebinek hívnak. „Remek körülmények között dolgozhatunk, amivel én elégedett vagyok. A város és az emberek fantasztikusak, jó látni, hogy itt ennyire szeretik a röplabdát, és ez hozzájárul a mi jó kedvünkhöz is, aminek én nagyon örülök. A csapat keményen edz, így készen állunk, motiváltak vagyunk. Játszottunk néhány igen nívós csapat ellen a felkészülés jegyében, ami szerintem jót tett nekünk. Az első igazi rangadónk Szolnokon volt, ahol nagyon fontos volt a győzelem megszerzése, főleg úgy, hogy azt hallottam, sosem könnyű játszani a Tisza-partiak otthonában. Jobban kellett volna teljesítenünk, velem az élen, de ez még csak a kezdet. Ahogy a csapat, úgy az én játékom is egyre jobb lesz.

A Fino elleni rangadót már Januzovics is várja, és bízik a győzelemben.

Ami a Kaposvár elleni találkozót illeti, nem akarok arrogáns, vagy sportszerűtlen lenni, hiszen mégiscsak a bajnokot fogadjuk, de azt hiszem, mi vagyunk az esélyesebbek. Minden rajtunk múlik, de ha azon a magas szinten játszunk, amire képesek vagyunk, szerintem nyerni fogunk, és nem is lehet más célunk, hiszen egy fantasztikus közönség fog nekünk drukkolni. Ez lesz az első tétmeccsünk az új sportcsarnokban, győzni akarunk.”

Jó tíz éve már, hogy a VRCK képtelen nyerni a Kaposvár ellen, a nyáron a Don Bosco-kupán ez végre összejött – ráadásul két ízben is. Egy felkészülési mérkőzés azonban mindig más, mint egy bajnoki találkozó, és erre Toma Sándor vezetőedző is felhívta a figyelmet. Természetesen a somogyiak is a győzelem reményében lépnek pályára, és keretüket egy ex-kazincbarcikai is erősíti: Csányi Tamás.

tm