Kamnikban szenvedett vereséget a Vegyész

A férfi röplabda Közép-európai Kupa 7. fordulójában a szlovén Calcit Kamnik három szettben legyőzte a Vegyész RC Kazincbarcikát.

Jó blokkokkal indítottak a kazincbarcikaiak (2-4), és ezt a minimális egy-kétpontos előnyüket tartani is tudták, majd a 13. pontjukkal már hárommal mentek. A Kamnik jó szerváival gyorsan egalizált, majd Juhász Péterék voltak ismét kedvezőbb helyzetben (16-18). Egy hálón megpattanó labda zavarta meg a fogadóinkat, majd a hazaiak ütője blokk nélkül ütött szintszalagot, Vlado Milev azonban egy ásszal jelentkezett (19-21). A hazaiak újfent egyenlítettek, és a vezetést is sikerült átvenniük először a mérkőzés során (22-21). Jól is blokkoltak ekkor, gyorsan cserélt többet mindkét csapat taktikai okokból, majd jöttek a visszacserék, a szett pedig minimális különbséggel a Calcité lett (25-23, 1-0).

Carlos Páez az első játszmát egy rossz nyitással zárta le, a másodikat viszont egy ászértékűvel kezdte. Két állásban is beragadt a Vegyész  (10-4), Marek Kardos vezetőedző időkéréssel és cserékkel próbált meg operálni: pályára lépett Toronyai Miklós, Árva Milán és Gebhardt Norbert is. Nem sokkal később visszatértek a kezdők, mivel a játék képe nem változott, így ez a játszma könnyedén lett a Kamniké (25-12, 2-0).

Megmaradt a hazaiak lendülete, de Németh Szabolcs ütésével már egyenlített a Vegyész (8-8). Gebhardt Áron mutatott be egy parádés mentést, majd a másik oldalon Andrej Stembergar Zupan rázta meg magát, kőkemény ütéseit ebben a szakaszban nem sikerült hatástalanítani (13-9). Ezt az előnyét Ales Hribar csapata tartani tudta, amikor úgy tűnt, hogy a VRCK közelebb tud kerülni, az időkérések jól jöttek a Calcitnak (22-18), innen pedig már nem hibázott a sorozat legutóbbi ezüstérmese (25-19, 3-0).


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA KÖZÉP-EURÓPAI KUPA, 7. FORDULÓ
Calcit Kamnik (szlovén) – Vegyész RC Kazincbarcika 3-0 (23, 12, 19)
Kamnik, 100 néző. V.: Schimpl, Jurácek (szlovákok).
Kamnik: Ivkovics 1, Babkov 12, Stalekar 7, Stembergar Zupan 16, Kotnik 3, Bregar 9. Csere: K. Hribar (liberó), Ratek, Lakner 1, Jereb 1, Kvas, Golob 1. Vezetőedző: Ales Hribar.
VRCK: Páez 3, Németh 8, Juhász 3, Szabó 10, Milev 7, Banai 2. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Gebhardt N., Macko, Toronyai, Árva. Vezetőedző: Marek Kardos.

Ales Hribar: Készültünk erre a mérkőzésre, mert idegenben meglepett minket a Vegyész. Roppant fontos volt számunkra ez a győzelem, remélem, hogy a játékosaim kellő önbizalmat szereztek a folytatásra, mert ez egy remek siker volt.

Marek Kardos: Olyan volt az első szettünk, amit a szezon elején produkáltunk a legnehezebb mérkőzéseinken. Valójában az ilyen játékra képes a csapat, de jelen állapotunkban ezt a szintet még nem tudjuk fenntartani. Taktikailag fegyelmezettek voltunk az első szettben, a hajrában azonban jött egy remek nyitójuk, és annak ellenére kaptunk ki, hogy csak egyszer hibáztunk húsz fölött. A másodikban végig nyomás alatt tudtak tartani a nyitásaikkal, míg a harmadik játszmában csak azt követően tudtunk ismét sikeresebben teljesíteni, amikor ellenfelünk már több ponttal meglógott.

(Fotó: vrck.hu)