Nem történt tragédia, szombaton lehet egyenlíteni – előzetes

Vereséggel nyitott a Vegyész RC Kazincbarcika a férfi röplabda NB I elődöntőjében, miután csütörtök este kikapott a Kecskeméti RC otthonában. Toronyai Miklós, a VRCK feladója honlapunk érdeklődésére elmondta, nem szedte kedvüket az első találkozó elvesztése.

FÉRFI RÖPLABDA NB I, ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
VEGYÉSZ RC KAZINCBARCIKA – KECSKEMÉTI RC
2016.04.08, 17:30, Kazincbarcika, Lini István tér 4, Irinyi Tornacsarnok. Belépő: 400 forint.
Jv-k: Horváth, Éva, Oláh, Bibók.
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1-0 a Kecskemét javára.

Nagy csatában ugyan, de a Vegyész – a szezonban már harmadik alkalommal – kikapott a KRC-től, így hátrányba került az elődöntőben. A párharc az egyik fél harmadik győzelméig tart, Toronyaiéknak tehát még bőven van esélyük arra, hogy a maguk javára fordítsák az állást. A második találkozót szombaton rendezik Kazincbarcikán.

„Kicsit fáradtan kezdtünk, de ebben szerintem még nagy szerepe volt a buszútnak is” – mondta a vrck.hu-nak a rutinos feladó. „Nem játszottunk jól, csak az első szettben hét nyitást rontottunk. Mondhatjuk, hogy a Kecskemét a mi hibáinkból élt. A második felvonástól már javuló formát mutattunk, Banai Máté remek nyitásainak köszönhetően pedig egyenlítettünk. A negyedik játszmát is a végén fordítottuk a magunk javára, és bár az ötödikben volt esélyünk a meccs megnyerésére, megint jöttek a buta hibák, a Kecskemét pedig kihasználta azokat.”

Megkérdeztük Toronyait, hogyan viselte a csapat lelkileg a vereséget.

„Már a hazaúton sem bánkódtunk, persze csalódottak voltunk, mert nyerni akartunk” – magyarázta. „Az alapszakaszban itthon meccslabdáról veszítettünk, most pedig idegenben vezettünk 13-11-re, de mindkét alkalommal kiengedtünk a kezünkből a sikert. Tudjuk, hogy verhető a Kecskemét, még idegenben is, így remélem, szombaton sikerül az egyenlítés.”

EGY KIS SPORTFOGADÁS
A csütörtöki találkozón a KRC volt az esélyesebb, 1.35-ös szorzóval lehetett fogadni a hazai sikerre. Ezúttal viszont a Vegyész játszik saját pályáján, és az odds a győzelmére 1.65. A kecskeméti diadalt 2.00-vel lehet megjátszani.

Farkas Péter, a kecskemétiek ütője szerint szombaton nem lesz könnyű dolguk a borsodi települése.

„Mindenképp nehezebb összecsapásra számítok” – idézi a kesport.hu a fiatal játékost. „Mások lesznek a feltételek, sokkal kisebb teremben fogunk játszani, ami nekik kedvez. Bízom benne, hogy sokan elkísérnek minket, s ha nem is könnyen, de nyerünk Kazincbarcikán.”

A Vegyész programja:
1. mérkőzés: Kecskemét, Kecskemét – Vegyész 3-2 (19, -22, 19, -21, 14)
2. mérkőzés: 2016.04.09, szombat, 17:30, Kazincbarcika, Vegyész – Kecskemét
3. mérkőzés: 2016.04.11, hétfő, 18:00, Kecskemét, Kecskemét – Vegyész
4. mérkőzés: 2016.04.14, csütörtök, 17:30, Kazincbarcika, Vegyész – Kecskemét (ha szükséges)
5. mérkőzés: 2016.04.17, vasárnap, 18:00, Kecskemét, Kecskemét – Vegyész (ha szükséges)

tm (Főcímkép: boon.hu/Vajda János)