Utánpótlás: véget érnek/értek az alapszakaszok

Gőzerővel zajlanak az utánpótlás bajnokságok, amelyekben természetesen a Vegyész Röplabda Club csapatai is érdekeltek. Néhány korosztálynál már véget ért az alapszakasz, másoknál viszont most fog záródni. Körkép.

Az élvonalban szereplő U20-as csapatunk nem sokszor számolt egyik legjobbjával, Péter Benedekkel, aki a nyolc mérkőzésből mindössze négyen lépett pályára, ebből viszont hármat meg is nyert a Vegyész. Csapatunk végül a hatodik helyen fejezte be az alapszakaszt, de a középszakaszban szeretne előrébb zárni.

A harmadik vonalban sokáig jól állt a VRCK-Ózd, azonban a keleti csoport négyes döntőjében három alapemberét is nélkülöznie kellett. A nem éppen ideális körülmények miatt a csapatnak nem lehet más célja, mint megnyernie a harmadosztályt.

„Tovább folytatódott a sérüléshullám, nem is tudtuk hozni azt, ami elvárható lett volna tőlünk” – mondta honlapunk érdeklődésére Molnár Sándor edző. „A fiúk tartását azonban mutatja, hogy az első, simán elvesztett meccset követően a következő kettőt szorosan veszítettük el, döntő játszmákban.”

A tiszaújvárosi fiúk nem jutottak be a legjobb négy közé keleten, két fordulót emiatt a 8-10. helyeken zárt csapatok között bűnhődtek. Az ő dolgukat a szezon elején sérülések, betegségek nehezítették. Mind a négy meccsüket nagyon simán nyerték, céljuk pedig az a folytatásban, hogy beverekedjék magukat az első négybe.

Az U17-es fiúkra még vár egy forduló, de biztos, hogy osztályozót kell játszaniuk az élvonalban maradásért december első felében. Ebben a csapatban még egyetlen mérkőzésen sem lépett pályára Cziczlavicz Dávid, aki az U20-asokkal és a felnőttekkel készül.

Az U15-ös srácok két szép sikerrel fejezték be a másodosztály alapszakaszát, öt győzelem és három vereség volt a mérlegük nyolc meccs alatt. Kiegyenlített volt a pontvadászat, hiszen az előttük zárt három csapattól egyaránt sikerült szettet rabolniuk, és csak rosszabb szettarányuk miatt maradtak le a harmadik helyről. Osztályozót így nem tudnak játszani az élvonalba kerülésért, de cél lehet, hogy a középszakaszban megcélozzák a képzeletbeli dobogót.

 

Hasonló cipőben jár mini csapatunk. A szintén másodosztályú együttes az éllovas MAFC-cal szemben nullázott csak, az EVSI-től és a Dágtól csak 2-1-re kapott ki, mindhárom csapat előtte van a tabellán. A záró fordulóban, november 20-án a tabella második felében álló DEAC-cal és KESI B-vel méri össze tudását gyerek csapatunk, és biztosíthatja be helyét az első négyben.

JÖJJENEK A LÁNYOK

Az U20-as lány csapatunk, amely a III. osztály keleti csoportjában szerepel, egy győzelemmel és egy vereséggel zárta a hétvégét.

„Egy olyan csapat ellen, mint a DVTK, csak maximális erővel lehetett volna végig partiban lenni. Ez most csak a második szettben sikerült. A Fatum-Nyíregyháza ellen nyertünk, és pont” – mondta Juhász Krisztián edző honlapunk érdeklődésére. Hiába nyertek a mieink a szabolcsiak ellen négy szettben, rosszabb szettarányuk miatt az ötödik helyen zárták az alapszakaszt, így is megelőzve azonban négy riválist.

A tiszaújvárosi lányok csak a negyedik vonalban tudták megkezdeni a szezont, azonban nagyon simán nyerték eddig a meccseiket, és készülhetnek a most hétvégi utolsó alapszakasz-tornára, valamint az azt követő osztályozóra.

U17-es és U15-ös lány csapatunk játékoskerete nem sokban különbözik. Az idősebb csapat egy győzelemmel és öt vereséggel áll a III. osztály keleti csoportjának utolsó előtti helyén, míg a fiatalabb egylet a negyedik vonalban tudott öt győzelmet felmutatni egy vereség mellett. Ennek köszönhetően készülhetnek az osztályozóra, amire november végén kerül sor.

„Ügyesek, összeszedettek voltak a lányok, mindkét meccset sikerült ezúttal szettveszteség nélkül megnyernünk” – mondta Bene Anett edző. „Nyitásfogadásban sokat fejlődtünk, mindenki kihozta magából a maximumot. Okosan játszottunk. Külön szeretném ezúttal kiemelni Tímár Ágnest, aki először volt kezdő, de sokat fejlődött az utóbbi hetekben, és nagyon ügyesen kiszolgálta az ütőket.

Minis lányaink is ügyesek, a III. osztály keleti csoportjában eddig négy győzelem mellett mindössze egyszer kaptak ki, most szombaton pedig a Don Bosco Sportközpontban fognak játszani két mérkőzést.

VÉGEZETÜL A LEGKISEBBEKRŐL…

A röplabdát még csak a közelmúltban elkezdő lányok és fiúk Máthé László irányítása alatt Röpsuli tornán vettek részt.

Nem csak ők vannak azonban, akik kezdők, idén szeptemberben és októberben Veres István és Baglyosné Ildikó kezei alatt több mint 40 gyerkőc kezdett el röplabdázni, fiúk és lányok vegyesen. Nemsokára ők is megkezdik a versenyzést, előbb persze házi bajnokságokkal.