Hiába a másfél órás meccs, nem sikerült szettet nyerni Kaposváron

A Fino Kaposvár két szoros és egy sima szettben aratott győzelmet a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika ellen a férfi röplabda Extraliga alapszakaszának 7. fordulójában.

A szerdai kupameccshez hasonlóan ezúttal is Maksymilian Warzywoda kezdett feladóként a Vegyészben, míg a kezdőbe Juhász Péter tért vissza kisebb sérülését követően. A rutinos center ki is osztott két blokkot, és ugyan Szabó Dávid becsülettel szerezte a pontokat, a Kaposvár szinte végig irányítva, hárompontos különbséggel megnyerte az első szettet (25-22, 1-0).

Egy bírói hezitálást követően került a vendég pont mégis a hazaiakhoz (6-5), és ez kicsit megzavarta Toronyai Miklós együttesét, jött is az időkérés nem sokkal később. Négypontos hátrányát egyre dolgozta le a GreenPlan-VRCK (12-11), köszönhetően Péter Benedek ütéseinek is. Az akadozó nyitásfogadás miatt azonban a Kaposvár visszavette az irányítást, és magabiztosan növelte nyert játszmáinak a számát (25-16, 2-0).

Páez Carlos, Csoma Krisztián és Péter Márton is maradtak a pályán a harmadik etapra, csereként álltak be az előző szettben. Jól kezdett a Kazincbarcika (5-8), viszont buta hibák után kettővel meglépett a somogyi egylet (15-13). Sok hibával játszottak Blázsovics Péterék, mégis sikerült felkapaszkodniuk (22-21), és 25-nél nem is lett vége a szettben. Mindkét csapatnak voltak szettlabdái, végül 31-29 arányban a hazaiak örülhettek (31-29, 3-0).

Szerdán és csütörtökön nemzetközi meccsek várnak a GreenPlan-VRCK-ra az izraeli Maccabi Yeadim Tel-Aviv ellen, míg vasárnap a MAFC-BME-t fogadja majd a bajnokságban.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ, 7. FORDULÓ
Fino Kaposvár – GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika 3-0 (22, 16, 29)
Kaposvár Aréna, Kaposvár, 250 néző. V.: Mezőffy, Szarka.
Kaposvár: Mancsev 2, Hubicska 8, Iván 10, Hernandez 20, Bögöly 8, Lescay 7. Csere: Bozóki (liberó), Tóth 1. Vezetőedző: Szlobodan Prakljacsics,
Vegyész: Warzywoda 2, Blázsovics 11, Juhász 7, Szabó 12, Péter B. 4, Moraes 7. Csere: Kiss (liberó), Páez 1, Péter M. 1, Csoma 10. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Toronyai Miklós: A játék alfája és omegája a nyitás és a nyitásfogadás. Későn találtuk meg azt a szerkezetet, amiben ma este hatékonyan tudtunk dolgozni. Ekkor kezdett összeállni a játék, de akkor is buta hibákat vétettünk, például több potyalabdát sem sikerült bejátszanunk.

(fotó: Kovács Loretta, VRCK-archív)