Két hétközi kupameccs a Maccabi ellen

Szerdán és csütörtökön egyaránt 18 órától játszik a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika az izraeli Maccabi Yeadim Tel-Aviv ellen a férfi röplabda Challenge Kupa 32-es főtábláján.

Az izraeliek a főtáblára jutásért a koszovói bajnok Ferizajt győzték le nagyon simán. A két meccsen volt olyan szett, kétszer is, amikor a koszovóiak még az ötből sem tudtak kijönni.

„Ez azért jelzi, mennyire profi és koncentrált a Maccabi, hogy még 20-2-es állásnál is arra törekszik, menjen át a szerva, blokkoljon vagy védekezzen, tehát minél simábban nyerje meg az összecsapást” – mondta Toronyai Miklós, a GreenPlan-VRCK vezetőedzője honlapunk érdeklődésére.

Azokat a meccseket Izraelben rendezték, míg a mostani összecsapásokra azért kerül sor Kazincbarcikán, mert az izraeliek is hajlottak erre a megoldásra. Klubunk szerette volna közvetíteni az összecsapásokat online, azonban a CEV szigorú szabályainak – televíziós társaság hiányában – nem tudtunk eleget tenni. Mindkét mérkőzés 18 órakor kezdődik, szerdán illetve csütörtökön is.

Az izraeliek keretük erejével tisztában vannak, a céljuk az, hogy maradandót alkossanak a harmadik számú kupasorozatban. Éppen ezért egy olyan Puerto Rico-i válogatott feladójuk van, aki lengyel és francia topcsapatokban játszott Bajnokok Ligája-meccseket, az átlójuk pedig éveket húzott le az egyik legjobb orosz csapatnál, a Belgorodnál. Van azonban még két amerikai, egy német és egy brazil légiósuk is.

„Tudjuk, hogy nem mi vagyunk a párharc esélyesei, és nem csak azért, mert nem vagyunk jó formában” – mondta Toronyai Miklós vezetőedző. „Nincs rajtunk nyomás, legalábbis ezen a két mérkőzésen, nyugodtan lehet élvezni a játékot, felszabadultan játszani. Szeretnénk szetteket, esetleg mérkőzést nyerni, ami nem lesz könnyű, mert kőkemény nyitásokra és ütésekre számíthatunk az izraeli bajnoktól. A nemzetközi mérkőzéseknek mindig különleges miliőjük van, és hangsúlyoztam a játékosoknak is, hogy csal élvezzék ezt a két meccset.”

Jegy- és bérletinformációk a 2022/23-as szezonra