2.68 vs 2.65, avagy így végeztünk a Pénzügyőr előtt

Szombat este a Vegyész RC Kazincbarcika ugyan kikapott 3-2-re odahaza a Pénzügyőr SE gárdájától, de jobb szettarányának köszönhetően így is alapszakasz-második lett. Mivel a negyedik szettől már megvolt a VRCK-nak a második hely, Dudás András Daniel Oravec vezetőedző kérésére (is) változtatott a csapaton.

Miután a Vegyész megnyerte a harmadik szettet, gyakorlatilag tét nélkülivé vált az összecsapás, hiszen eldőlt, hogy a Pénzügyőr marad a harmadik pozícióban, így az alapszakasz-6. Dunaferr SE együttesével találkozik a rájátszás első körében. A Kazincbarcika végül 2.68-as, míg a PSE 2.65-ös szettaránnyal zárt, amit a nyert és vesztett szettek osztásából tudunk kiszámolni.

„A versenykiírás tisztán kimondja, hogy azonos pontszám esetén a szettarány rangsorol, amit a nyert és elvesztett játszmák arányából kapunk meg” – fogalmazott Dudás András ügyvezető-másodedző. „Napokkal a meccs előtt Mezei Zoltán játékvezető kiszámolta előre az összes forgatókönyvet, így a budapestiek is tudták, hogy nekik úgy kell nyerniük a második hely eléréséhez, hogy maximum egy szettet engedélyeznek nekünk.”

A hazai pontokat vastapssal jutalmazta a szépszámú közönség. (Fotó: vrck.hu)
A hazai pontokat vastapssal jutalmazta a szépszámú közönség. (Fotó: vrck.hu)

Egy vereség mindig fájó, főleg hazai pályán, még akkor is, ha a VRCK elérte a célját. Dudás András látott pozitív dolgokat, előrelépést, és elárulta, hogy miért cserélt a harmadik szettet megnyert csapatán.

„Szerettem, szerettünk volna Danóval látni másokat is kiélezett körülmények között” – magyarázta döntését a szakember. „Az első három játszmában haraptunk, küzdöttünk, örültünk a pontoknak, a közönség is velünk volt, mert látták az akarást a játékosokon, akik jól is teljesítettek. A negyedik szettben fejben kicsit kiengedtünk, mert ekkor már mindegy volt, hogy milyen eredmény születik. Danó most már látta a játékosokat tétmeccsen is, és jelezte feléjük, hogy hétfőtől kemény munkára készüljenek.”

A Vegyészre két MEVZA-torna vár februárban, a rájátszást március elején kezdi hazai pályán, várhatóan a Pénzügyőr ellen.

tm