70 perces siker a Kistext vendégeként

A GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika két sima és egy szoros szettben aratott győzelmet vasárnap a Kistext JP Auto Mercedes vendégeként a férfi röplabda Extraliga alapszakaszának 9. fordulójában.

A kezdeti tapogatózást követően a VRCK ragadta magához a kezdeményezést, miután a játék minden elemében ellenfele fölé sikerült kerekednie. A fogadás rendben volt, a pontgyártásban pedig Blázsovics Péter és Mudo jártak az élen (15-25, 0-1).

A vendégek lendülete megmaradt, többpontos előnyükkel jól gazdálkodtak Csoma Krisztiánék. Habár a játszma végén nagy hajrát nyomtak a kilenc játékossal kiálló budapestiek, Csoma és Blázsovics vezérletével ezt a szettet is a GreenPlan-VRCK húzta be (23-25, 0-2).

Gyorsan kiépítette többpontos előnyét ezúttal is a Kazincbarcika, köszönhetően Kiss Mátéék jó fogadásának és Páez Carlos remek feladásainak is (8-15). Egy kis megingást követően Péter Benedek javította korábbi hibáit, egymást követően kétszer is jól dolgozott a blokkról. Akárcsak az első játszmában, úgy ezúttal is osztálykülönbség volt a felek között, még úgy is, hogy Toronyai Miklós vezetőedző négyet is cserélt (18-25, 0-3).

A mezőny legeredményesebb játékosa Blázsovics volt 18 ponttal, de Csoma is 16 egységig jutott, míg Mudo tízig. Az összecsapás 70 percig tartott.

Legközelebb egy hét múlva lép pályára a GreenPlan-VRCK, akkor az éllovas Pénzügyőr SE-t fogadja a Don Bosco Sportközpontban. Az összecsapást az M4 Sport+ élőben közvetíti.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ, 9. FORDULÓ
Kistext JP Auto Mercedes – GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika 0-3 (-15, -23, -18)
Riz Levente Sportcsarnok, 40 néző. V.: Horváth, Mezőffy.
Kistext: Óhidi 1, Fazekas 3, Novoszelov 4, Kruzskov 12, Gebhardt 6, Makarov 9. Csere: Lassu (liberó), Gönczi 4. Vezetőedző: Olekszandr Gutor.
Vegyész: Páez 2, Blázsovics 18, Tarabus 5, Csoma 16, Péter B. 6, Moraes 10. Csere: Kiss (liberó), Cziczlavicz, Warzywoda, Péter M. 1, Budai. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Toronyai Miklós: Örülök, hogy a második szett hajráját leszámítva végig koncentráltan tudtunk teljesíteni. Az első szettben ez megmutatkozott a pontok számában, míg a másodikban és a harmadikban tudtam cserélgetni, és még ez sem okozott gondot. A második játszmában gyengén nyitottunk, a többiben azonban ez a játékelem is rendben volt, így összességében megérdemelt sikert arattunk.

(fotó: Kovács Loretta, VRCK archív)