A bombaformában lévő címvédőhöz utazunk

Szerda este a Vegyész RC Kazincbarcika a bajnoki címvédő, egyben listavezető Fino Kaposvár vendége lesz a férfi röplabda NB I 13. fordulójában. A somogyiak jó formában vannak, a 2. forduló óta nem találtak legyőzőre.

FÉRFI RÖPLABDA NB I, ALAPSZAKASZ, 13. FORDULÓ
Fino Kaposvár – Vegyész RC Kazincbarcika
Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 18:00 (TV: KaposPont – élő). V.: Adler, Vári.

Meglepetésre a Kaposvár vereséggel kezdte a szezont, kikapott a Dunaferr SE otthonában, azóta viszont nem lehet megállítani, egyebek között simán nyert Kazincbarcikán is. Az akkori 0-3-ért a Vegyész mindenképpen szeretne visszavágni, és amennyiben ez sikerülne neki, csökkenthetné négypontos hátrányát. A tabellán ugyanis ennyi a különbség a két csapat között a Fino javára.

A legközelebb a Pénzügyőr SE állt ahhoz, hogy megállítsa a címvédőt, de a budapestiek végül nagy csatában, 3-2-re kikaptak a somogyi településen – azt követően, hogy a fővárosban 3-1-re legyőzték a VRCK-t. A Kaposvár legnagyobb erőssége a rutinos Dávid Zoltán, valamint a fiatalabb generációt képviselő Bozóki Bence – melléjük pedig a többiek is igyekeznek odaérni, nem is eredménytelenül.

A Fino a Challenge Kupában is sikerrel vette az első akadályt, kettős győzelemmel búcsúztatta ciprusi ellenfelét, és a legjobb 32 között – ahol a Vegyész a cseh Ceske Budejovicével találkozik – az angol London Poloniával méri össze tudását.

A szerdai bajnoki rangadót a KaposPont élőben közvetíti honlapján, ami a hivatkozásra kattintva érhető el.

tm (főcímkép: hunvolley.hu)