A Brno nyerte a IV. Don Bosco Kupát

A Volejbal Brno sikerével zárult a IV. Don Bosco Kupa nemzetközi felkészülési röplabdatorna. A cseh együttes magabiztosan győzte le a Mirad Presovot is, míg a „bronzmeccsen” a KDS Sport Kosice nyerni tudott a Vegyész RC Kazincbarcika ellen.

A Brno szinte végig vezetett az eperjesiek ellen, 3-0-ra (25, 18, 23) le is győzte a szlovák élcsapatot, így hozzá került a Don Bosco Kupa vándorserlege. A kupát azonban nem vitték el magukkal a csehek, azt a sportközpontban hagyták, címvédőként ugyanis már biztos helyük van a jövő évi felkészülési tornán. A díjátadó ceremóniára a Brno kérésére a délelőtti meccset követően került sor az előttük álló hosszú út miatt.

A Vegyész a kassaiak ellen lépett pályára szombat kora délután: a találkozót végigjátszotta a 19 éves feladó, Csizmadia Tamás, valamint egy teljes szettet kapott Bibók Balázs, aki ki is érdemelte Marek Kardos vezetőedző elismerő szavait. Így amennyire tudott, Kardos lehetőséget adott mindenkinek, egyedül a betegségéből lábadozó Péter Márton nem játszott a tornán. A Kosice mindhárom szettet megnyerte, így a harmadik lett a második Presov és a negyedik Vegyész előtt.

Vegyész – Kosice 0-3 (-23, -22, -22)
Vegyész: Csizmadia, Blázsovics, Juhász, Braga, Manko, Palacios. Csere: Dudás (liberó), Árva, Bibók. Vezetőedző: Marek Kardos.
Kosice: Kasperkevic, Ondrus, Kriz, Lamanec, Sopko, Pizur. Csere: Kurej (liberó), Smolej, Goc. Vezetőedző: Richard Vlkolinsky.