A bronzéremért játszhatunk az Extraligában

Péntek este a MÁV Előre SC-Foxconn három játszmában legyőzte a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcikát a férfi röplabda Extraliga elődöntőjének negyedik mérkőzésén, így összesítésben 3-1-re megnyerte a párharcot.

Blázsovics Péter már a keddi mérkőzést is betegen vállalta, azt követően be is lázasodott, és csak ma reggel tudott egy rövid, átmozgató edzésen részt venni. Így is vállalta azonban a játékot. Az első szettet rosszul kezdte a Kazincbarcika (7-2), 11-nél azonban már sikerült utolérnie ellenfelét. Több alkalommal, egyszer még 20 felett is egalizáltak kétpontos hátrányból Páez Carlosék, de a hazaiakat nem sikerült megtörniük (25-22, 1-0).

A második szettben is a MÁV Előre irányított, a szett derekától Péter Márton váltotta Blázsovicsot (14-11). Redjo Koci vezérletével a hazaiak a játék minden elemében a GreenPlan-VRCK fölé nőttek, ezt a játékrészt simán hozták (25-17, 2-0).

A Vegyész ezúttal jól kezdett, két ponttal is vezetett, 10-nél viszont már a hazaiak egyenlítettek. Pályára lépett Cziczlavicz Dávid Juhász Péter helyett (14-14), majd 17-17-nél zsinórban három pontot szereztek a hazaiak. Még így is, 22-21-re felküzdötték magukat Szabó Dávidék, de innen ismét csak a székesfehérváriak csináltak pontokat (25-21, 3-0).

A párharcot így összesítésben 3-1-re a MÁV Előre nyerte, és jutott be az Extraliga fináléjába. A Vegyész a jövő héten kezdődő bronzmeccsre készülhet, ellenfele vagy a Fino Kaposvár, vagy a Pénzügyőr SE lesz – a párharc ott 2-1-re áll a somogyiak javára.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, ELŐDÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS
MÁV Előre SC-Foxconn – GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika 3-0 (22, 17, 21)
VOK-csarnok, Székesfehérvár, 450 néző. V.: Mezőffy, Árpás.
MÁV: Szabó V. 6, Koci 20, Ambrus 7, Pesti 8, Doda 13, Eke 3. Csere: Takács (liberó). Vezetőedző: Dávid Zoltán.
Vegyész: Páez, Reffatti 9, Juhász 9, Szabó D. 11, Blázsovics 3, Moraes 7. Csere: Kiss, Budai (liberók), Péter M. 4, Cziczlavicz 1., Péter B. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Toronyai Miklós: Gratulálunk a MÁV Előrének, mert megérdemelten jutottak tovább. Ezt a párharcot otthon rontottuk el, amikor néhány napja kikaptunk Kazincbarcikán. Ez egy kiváló tanulópénz mindenki számára, hogy nem elég az egyén, hanem csapattá is tudni kell kovácsolódni.