A csepeli ob-n debütál az első strandröplabda-párosunk

Az év elején beindult a női röplabda a Vegyész RC Kazincbarcikán belül, ezúttal pedig örömmel jelentjük be a strandröplabda szakág hivatalos debütálását.

A VRCK vezetősége hosszú ideje dolgozik azon, hogy megfelelő körülményeket teremtsen a strandröplabdát űzők számára. Ennek első lépése az volt, hogy a szakág irányításával Bagó Lászlót bízta meg, aki számára az a legfontosabb feladat, hogy idén megismertesse a strandröplabdát a kazincbarcikai fiatalokkal.

„Régen teljesen természetes volt, hogy a teremröplabdások a nyarat a homokon töltötték, rengeteg versenyen indultak vegyészes játékosok amatőr és profi versenyeken is” – fogalmazott Bagó a vrck.hu-nak. „Most is elsősorban a teremben játszókkal ismertetjük meg a szakág alapjait. Ide teljesen más fizikumok kellenek, még az alacsonyabbak is sokkal jobban érvényesülhetnek. Szeretnénk néhány fiatalt elindítani utánpótlás-versenyeken, jövőre pedig sokkal szervezetebben, kötelező edzésekkel, profi körülmények között fogunk készülni.”

A terv az, hogy néhány fiatal már idén nyáron elinduljon egy-egy versenyen, ha nem is országos bajnokság-fordulón, legalább Hajdúnánáson, ahol évről évre egyre nívósabb mezőny jön össze.

Néhány éve a Magyar Röplabda Szövetség a strandröplabdásokat is nyilvántartja, és most már a VRCK is képviselteti magát egy párossal Berkes Zoltánnak és Tóth Dánielnek köszönhetően. Teremben mindketten a Pénzügyőr-Debrecen csapatát erősítik, homokon viszont a Vegyészt fogják. A 37 éves Berkes neve igencsak jól cseng a strandröplabdások körében, hosszú évek óta az elit tagja, van összetett második és negyedik helye, és nyert már ob-fordulót is. A 30 esztendős Tóth korábban még nem versenyzett homokon.

„Meglepődtem, de nagyon örültem a Vegyész felkérésének. Bagó László felvázolta a terveket, hogy szeretnének a jövőben egyre több fiatalnak lehetőséget adni a strandröplabdában, ehhez pedig mi jó példaképek lehetünk” – mondta Berkes honlapunknak, aki Tóthtal a csepeli ob-fordulót a selejtezőben kezdik. „Mivel Daninak még nincsenek pontjai, ezért selejteznünk kell. Célunk az, hogy onnan továbbjutva a legjobb tizenkettő között zárjunk, de titkon a nyolcadik helyben reménykedem, az szép eredmény lenne. Legutóbb Hajdúnánáson versenyeztünk, ahol szerintem a legerősebb párost legyőztük az elődöntőben, de a fináléban kicsit bealudtunk és kikaptunk. Nánáson viszont csak egy szettet játszottunk. Felkészülésnek tökéletes volt, hiszen néhány taktikai elemet mindenképpen át kellett vennünk.”

Berkesék péntek kora délután kezdik meg szereplésüket Csepelen, a főtáblához ezen a napon két mérkőzést kell nyerniük.

(Fotó: Hajdúnánás és Debrecen térségi Strandröplabda SE)