A fizikai terhelésen van a hangsúly

Ma egy hete, hogy edzésbe állt a Vegyész RC Kazincbarcika felnőtt kerete. Toma Sándor vezetőedző honlapunk érdeklődésére elárulta, főként a fizikai terhelésen van a hangsúly, a srácok hozzáállásával pedig elégedett.

Kilenc edzése volt a múlt héten az NB I 2015/16-os szezonjára készülő VRCK-nak, melynek a nyáron új edzője lett Toma Sándor személyében. A szakember alapos felkészülési programot tervezett meg, és mivel két hónapja van a csapatnak arra, hogy felkészüljön az új idényre, nincs miért sietni.

tomasandor-vrck-boon„Javában tart a felkészülés, hétfő délelőtt a konditeremben különböző felméréseket végeztünk” – emlékezett vissza a szakember. „A súlyzókkal az érdemi munka igazából csütörtökön kezdődött meg, de a teremben is végeztünk már labdás gyakorlatokat, illetve a futópályát is sűrűn látogattuk. A röplabda még ritkábban került elő eddig, főként alapgyakorlatokat végeztünk. Fontos, hogy mindenki olyan terhelést kapjon, ami nem nyomja agyon. Három csoportra lehet osztani a csapatot: egyik harmada az, amely minden edzésen meg tud jelenni, a második csoport a fiatalok, a harmadik pedig a munka mellett röplabdázók. Mindenkire oda kell figyelni, hogy a megfelelő gyakorlatokban, megterhelésben részesüljön. A hozzáállással nincs gond, eddig becsülettel dolgoznak a srácok.”

Az új igazolások jól haladnak a beilleszkedéssel, bár Árva Milánnak és Juhász Péternek – lévén hogy kazincbarcikaiak – ezzel nem volt problémája. Banai Máté, Bene Róbert és Török Roland is szépen dolgozik, és a vezetőedző bízik benne, hogy a játékosok is jó véleményekkel vannak az általa előírt feladatokról. Toma Sándor hozzátette, nem sok szabadideje lesz a következő hetekben.

„Már hosszú évek óta ott vagyok a női válogatott mellett, és mivel a lányok 28 év után kijutottak a szeptember végén kezdődő Európa-bajnokságra, több munkám van” – mondta Toma Sándor. „Nagyon rég volt példa arra, hogy kontinenstornán szerepeljünk, így érthető, hogy én is izgatott vagyok. A hét közben a Vegyésznek tartom az edzéseit, míg a hétvégén a válogatott feladatait végzem: statisztikázom, de a termi edzéseken is segítem a stáb és a lányok munkáját. Legutóbb például Békéscsabára kellett leutaznom, de bírom a terhelést.”

Az Eb ideje alatt sem marad edző nélkül a Vegyész, hiszen Toma Sándort abban a néhány napban majd Dudás András csapatmenedzser fogja helyettesíteni.

tm

(fotó: boon.hu/ÉM; Ádám János)