A hullámzó teljesítményt nyújtó Kecskemétet fogadjuk

Szombaton 17 órától a Kecskeméti RC-t fogadja a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika a férfi röplabda Extraliga alapszakaszának utolsó előtti, 21. fordulójában a Don Bosco Sportközpontban. A találkozót a Hunvolley TV is közvetíti.

Két körrel az alapszakasz vége előtt a Vegyész a harmadik helyen áll a tabellán, 15 győzelem és öt vereség a mérlege. A DEAC is nagyon hasonló statisztikával rendelkezik, három ponttal van kevesebbje, tehát még egyáltalán nem dőlt el a harmadik hely sorsa. A GreenPlan-VRCK sorsa azonban a saját kezében van, ehhez viszont az kell, hogy a hullámzó teljesítményt nyújtó Kecskemétet két vállra fektesse.

Az alföldiek legponterősebb játékosa az U20-as és U22-es válogatott nagy tehetsége, Varga Péter, de a fiatalok közül Boldizsár Péter és Kecskeméti Bálint is jó szezont futnak, míg a rutint Gacs Dániel és Farkas Péter képviselik. Az alapszakaszban legyőzték a Fino Kaposvárt, a Magyar Kupában szintén a somogyiakra ijesztettek rá az elődöntőben, végül meg kellett elégedniük a bronzmeccsel. A KRC-nek volt a bajnokságban egy hatmeccses nyeretlenségi szériája, legutóbb a MEAFC-Peka Baut győzték le, de már csak nyolcadik helyen állnak a tabellán. Matematikailag a rájátszásban még nem biztosították a helyüket, de ugyanígy van esélyük előrébb lépni is, tehát biztos, nem feltartott kezekkel fognak érkezni a Don Boscóba.

„Azzal a tudattal lépünk pályára, hogy számunkra egy háromszettes győzelem a Kecskemét ellen az alapszakasz harmadik helyét jelenthetné” – fogalmazott Toronyai Miklós vezetőedző honlapunk érdeklődésére. „Remélem, hogy a játékosok is érzik ennek a súlyát, és ennek megfelelően fognak belemenni a szombati mérkőzésbe. Ehhez megtettük a szükséges videóelemzést, a taktikánk megvan. A mérkőzés fontossága miatt is kérem a szurkolóinkat, hogy jöjjenek, buzdítsák a csapatot, ahogy szokták, mert könnyű dolgunk biztosan nem lesz a tehetséges kecskemétiek ellen.”

(fotó: Kovács Loretta, VRCK)