A kupában igen, a bajnokságban nem sikerült döntőbe kerülni Kaposváron

Több mint kétórás mérkőzésen győzött a Fino Kaposvár a GreenPlan-VRCK ellen a férfi röplabda Extraliga elődöntőjének ötödik mérkőzésén, így készülhet a fináléra, míg a Kazincbarcika a harmadik helyért szállhat harcba.

Két hosszú labdamenettel indult a mindent eldöntő csata (1-1), majd José Sandoval két ászára Toronyai Miklós időt kért. A hárompontos hátrányát 10-10-nél dolgozta le a GreenPlan-VRCK, de 15-12-nél ismét Toronyainak kellett magához hívnia játékosait. A hazaiak 17-15-ös állásnál időztek először, a jó nyitásaiknak köszönhetően pedig a végjátékba is megnyugtató előnnyel érkeztek (20-16), ahol már csak egy pontot engedtek ellenfelüknek (25-17, 1-0).

Szabó Dávid tetszetős módon fejezett be egy borsodi akciót, de továbbra is sokat hibáztak a csapatok, így nem is tudtak egymástól elszakadni (8-8). Egészen eddig, Marko Milovanovics ászát követően már három volt a Kaposvár előnye, Toronyai pedig időt kért (12-9). A támadások befejezésével állt hadilábon a Vegyész, ebben az egy, de fontos játékelemben volt jobb a somogyi együttes. Mínusz négyről feljött egyre a VRCK (14-13), majd az időkérést követően Blázsovics Péter „szedte le” Milovanovicsot. Egy-két ponttal a Fino volt előrébb (18-16), 20-20-ról indult a hajrá. Nem választottak jó megoldásokat a borsodiak a befejezéseknél (23-21), és végül minimális különbséggel ez a játszma is az ellenfélé lett (25-23, 2-0).

Érződött a feleken az elődöntő fáradtsága, és eddig a kaposváriak tudták a rontásaik számát kordában tartani – ettől függetlenül ők is sok ki nem kényszerített hibát vétettek. 7-10-et mutatott az eredményjelző, amikor Wolochin megszakította a játékot egy T-betűvel, és a publikum láthatott is néhány remek labdamenetet (9-12). Őrizte előnyét a GreenPlan-VRCK (12-16), harcolt ugyanakkor a Kaposvár is, hiszen kétszer is feljött két pontra (17-19). Sőt, 21-22-nél Toronyai kért időt, mert Hubicska Patrik ászt szervált, a pauzát követően pedig egyenlítettek a vendéglátók. Szabó villant jókor, nem is egyszer, szépíteni tudott a Vegyész (22-25, 2-1).

Nem kímélték magukat a játékosok, elképesztő labdákat futottak be mind a két oldalon, ugyanakkor az előny – megint csak egy-két ponttal – de Blázsovics Péteréknél volt (13-14). A Kaposvárnak sikerült eggyel közelebb zárkóznia (egál és mínusz egyre), Bögöly Gáborral már másodjára volt a háló egy nyitásnál (19-18). Kiváló labdamenetekkel volt tarkítva a hajrá (22-22), az idegek csatáját azonban a Fino Kaposvár bírta jobban (25-23, 3-1).

A Magyar Kupában sikerült a GreenPlan-VRCK-nak kiharcolnia a döntőbe kerülést Kaposváron, a bajnokságban azonban a somogyiak voltak jobbak, nem sokkal. Így az aranyért ők játszhatnak, míg csapatunk a bronzért szállhat harcba, minden bizonnyal már csütörtökön.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, ELŐDÖNTŐ, 5. MÉRKŐZÉS
Fino Kaposvár (2.) – GreenPlan-VRCK (3.) 3-1 (17, 23, -22, 23)
Kaposvár Aréna, Kaposvár, 400 néző. V.: Adler, Mezőffy.
Kaposvár: Garchet, Hubicska 13, Ojacsi 3, Milovanovics 16, Bögöly 12, Sandoval 14. Csere: Bozóki (liberó), Kiss, Radovics 1, Vasquez 3. Vezetőedző: Ruben Wolochin.
Vegyész: Páez 1, Ciupa 13, Juhász 5, Bibók, Blázsovics 15, Moraes 3. Csere: Dudás (liberó), Szabó 20, Csizmadia, Árva. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
A párharc végeredménye: 3-2 a Fino Kaposvár javára.

Ruben Wolochin:

Toronyai Miklós: Nem működött a nyitásfogadásunk, kiszedték a négyeseinket így igen könnyen, szerencsére Dávid jól szállt be, és ott tudtuk kompenzálni a hiányosságunkat. Sajnos a végén nem mi örülhettünk, hiába küzdöttünk az utolsó pontig, ezúttal mi veszítettünk. Gratulálok az ellenfélnek.

(főcímkép: VRCK archív, Kovács Loretta)