A MAFC ellen folytatja a Vegyész az Extraligában

Szombaton 17 órától a MAFC-BME lesz a férfi röplabda Extraligában a Vegyész RC Kazincbarcika ellenfele a Don Bosco Sportközpontban. Mindkét csapatban voltak változások az elmúlt hetekben.

Mint ismert, a VRCK saját nevelésű fiatal szélső ütője, Budai Balázs visszatért a Vegyészhez, majd az ünnepek előtt a brazil center, Rodrigo Moraes írt alá a szezon végéig. Budai már pályára is lépett három mérkőzésen, Moraes pedig a tűzkeresztségen most szombaton eshet át.

„Egy héttel ezelőtt már volt egy mérkőzésünk a magyar utánpótlás-válogatott ellen, amelyet magabiztosan nyertünk meg, és jó volt látni, mennyire fegyelmezetten játszunk” – emlékezett vissza Marek Kardos vezetőedző. „Jót tett a szünet a csapatnak, újult erővel vághatunk bele a folytatásba, az Extraligába, ahol már nem lesz könnyű mérkőzés, hiszen a hat legjobb csapat találkozik egymással, plusz a válogatott. A válogatott elleni találkozón voltak persze hibáink is, de az összkép biztató volt, és akik pályára léptek, azok éltek a lehetőséggel.”

A MAFC elleni összecsapás már nehezebbnek ígérkezik, hiszen az alapszakaszban a budapestiek 3-1-re nyertek a címvédő ellen. A Don Boscóban viszont a Vegyész akarata érvényesült, még a szezon elején.

„Ez a találkozó teljesen más lesz, mint azok voltak. Egyrészt van két új játékosunk, másrészt Budapesten nem voltuk teljesen egészségesek, voltak sérültjeink, valakinek úgy kellett vállalnia a játékot. Most jobb formában vagyunk, és nem azzal foglalkozunk, mi történt ellenfelünknél, kizárólag magunkra összpontosítunk. Nyerni szeretnénk hazai pályán, ez a cél” – tette hozzá Kardos, aki elárulta, Moraes gyorsan beilleszkedett. „Mudónak nem kellett sok idő, jól kijön a társakkal, ami nem meglepő, hiszen remek a kémia az öltözőben.”

A budapestiek az elmúlt hetekben megköszönték a bolgár szélső, Tsvetelin Tsvetanov munkáját, helyére még nem sikerült igazolniuk, de keresik az utódját. Centerposztra viszont egy bolgár érkezett, a 202 centiméter magas Ivan Tasev személyében.

(fotó: vrck.hu)