A Vegyész csapatai sem edzenek

A Magyar Röplabda Szövetség a koronavírus-járvány miatt minden röplabdával kapcsolatos tevékenységet felfüggesztett, és mivel a magyar kormány több óvintézkedést is bevezetett, a Vegyész Röplabda Club csapatai – több sportcsapathoz hasonlóan – nem tartanak edzéseket.

A múlt héten folyamatosan változtak a rendeletek, csapatunk csütörtökön még úgy utazott le Kaposvárra, a pénteki bajnoki mérkőzés helyszínére, hogy zárt kapuk mögött kell játszania. Három órával a találkozó előtt kapta a Vegyész delegációja a hírt, miszerint az MRSZ minden bajnokságát felfüggesztette, így a mieink utazhattak haza.

A hétvégén a magyar kormány még komolyabb óvintézkedéseket vezetett be, például elrendelte, hogy a diákok nem látogathatják az iskolákat, majd hétfőn újabb intézkedések jöttek, melyek következtében a Don Bosco Sportközpont is bezárta kapuit.

A Vegyész Röplabda Club határozatlan ideig minden korosztályában felfüggesztette az edzéseket, így a felnőtteknél is. Profi csapatunk játékosai hétfőn egy vitamincsomagot vettek magukhoz, valamint felvilágosítást kaptak azzal kapcsolatban, milyen óvintézkedéseket tehetnek annak érdekében, hogy ne fertőződjenek meg. Hollósy László vezetőedző a játékosok számára otthoni „mozgásprogramot” állít össze, hiszen egy folyamatosan terhelt szervezet számára nem jó, ha azonnal felhagy az aktív mozgással.

Egyesületünk folyamatos kapcsolatban van edzőivel, játékosaival, és amint friss információkat tudunk a bajnokságokkal kapcsolatban, közölni fogjuk szurkolóinkkal is.

#maradjotthon #hajrávegyész