A VRCK nyerte a Don Bosco Kupát!

A VRC Kazincbarcika sikerével zárult a III. Don Bosco Kupa, miután a magyar bajnok 3-0-ra legyőzte a cseh Volejbal Brnót a vasárnapi fináléban.

A cseh bajnokság legutóbbi ötödik helyezettjét szombaton délután 2-1-re verte a VRCK, de mivel ez a két csapat végzett az első két pozícióban a körmeccsek alatt, így a vasárnapi döntőt is egymás ellen játszották le. Az izgalmas, látványos és szoros labdamenetekkel ezúttal sem maradtak adósak a felek, a szurkolók legnagyobb örömére, akik ezúttal is dobokkal, rigmusokkal és tapsviharral buzdították kedvenceiket.

Az első két szett végig szoros volt, ezekből a Kazincbarcika jött ki jobban (23, 23), majd a harmadik játszmában alaposan állva hagyta ellenfelét a házigazda, 25-9-re verve. Győzelmének köszönhetően a VRCK első ízben nyerte meg a Don Bosco Kupát.

A bronzmeccsen a VK KDS-sport Kosice 3-0-ra (19, 22, 15) legyőzte szlovák riválisát, a VKP Bystrina SPU Nitrát.


JEGYZŐKÖNYV
III. DON BOSCO KUPA, DÖNTŐ
VRC Kazincbarcika – Volejbal Brno 3-0 (23, 23, 9)
Don Bosco Sportközpont, 200 néző. V.: Tillmann, Ujházi.
VRCK: Páez 3, Németh 5, Macko 3, Szabó 11, Milev 12, Banai 8. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Dudás (liberó), Blázsovics, Juhász, Toronyai, Gebhardt N. Vezetőedző: Marek Kardos.
Brno: Licek 7, Pospichal 5, Rimal 12, Handlio 4, Hukel 7, Truong 1. Csere: Gerza (liberó), Jakubec 3. Vezetőedző: Ondrej Marek.

Marek Kardos, a VRCK vezetőedzője: Folyamatosan jobbak és jobbak leszünk, de még sokat kell dolgoznunk. Talán taktikailag voltunk a leggyengébbek, ezen a téren fegyelmezettebbnek kell lennünk. Annak örülök, és nagyon meglepődtem pozitív értelemben, hogy ennyien kilátogattak a mérkőzésekre. Köszönjük a szurkolást, és készülünk a jövő heti, brnói tornára.

Fotó: vrck.hu