Az elődöntővel folytatódik a bajnokság – felvezető!

Szerdán 18 órakor a VRC Kazincbarcika a Pénzügyőr SE csapatát fogadja a férfi röplabdabajnokság elődöntőjének első mérkőzésén. A találkozót élőben közvetítjük.

Négy héttel korábban véget ért már az alapszakasz, melyet a VRCK tökéletes mérleggel zárt, így a rájátszás első körében pihenhetett a tabella-2. HÉP-Kecskeméti RC-vel együtt. Az elődöntőbe jutásért a Pénzügyőr a Szolnoki RA, míg a Fino Kaposvár a MAFC együttesét győzte le kétszer is, így az előbbi párharc nyertese a VRCK-val, utóbbi pedig a Kecskeméttel mérkőzik meg a legjobb négy között (a KRC-Fino csata már április 3-án elkezdődik).

Itt már a csapatoknak három összecsapást kell nyerniük a továbbjutáshoz. A Kazincbarcika hazai pályán kezdi meg a playoffot, méghozzá azzal a PSE-vel szemben, amelyet az alapszakaszban a Don Bosco Sportközpontban és Budapesten is megvert három szettben.

„Ez csak annyit jelent, hogy a bajnokság első szakaszában jobbak voltunk” – fogalmazott Daniel Oravec vezetőedző honlapunknak. „Egy pillanatra nem írjuk le a Pénzügyőrt, hiszen itt van a legjobb négy között, tavaly pedig finálét játszott a bajnokságban és a kupában is. Számunkra nem jött jól ez a szünet, hiszen jó formában voltunk, de a március 17-i kupafinálé óta nem játszottunk tétmérkőzést. Ettől függetlenül a játékosaim fizikálisan és mentálisan is rendben vannak, sérüléssel, betegséggel sem bajlódik senki.”

A Pénzügyőrben röplabdáznak olyanok, akik korábban játszottak a VRCK-ban. Szalai Szabolcsra vagy Kecskeméti Péterre jól emlékezhetnek a kazincbarcikai szurkolók, de Kovács Sándor is megfordult városunkban, Weczera Csaba vezetőedző pedig itt ismerkedett meg a röplabdázás alapjaival. Barátságnak helye azonban most nem lesz, a VRCK célja egyértelműen a párharc megnyerése. Ennek megfelelően az Oravec-csapat nem csak a pályán, hanem a videóelemző szobában is készült.

Az előző bajnoki kiírásban a fővárosiak kiejtették klubunkat a bajnokság ezen szakaszában, majd a mieink bronz, a PSE pedig ezüst éremmel gazdagodott. Idén eddig a VRCK volt a domináns, és a bukmékerek szerint jóval nagyobb esély van a hazai sikerre: a kék-sárgák győzelmére 1,05-ös szorzóval lehet fogadni, míg a vendégek diadalára több mint hatszoros pénzt fizet a tippmixpro.hu.


Ahogy azt már jeleztük, szurkolóinknak lehetőségük nyílik arra, hogy elkészítsék közös képeiket a Magyar Kupa-serlegekkel. A kupák a mérkőzés alatt és után lesznek kiállítva a Don Boscóban, az információs pulton.

A találkozót élőben közvetítjük, így arról senki nem marad le. Szurkolóink is készülnek már a szerdai összecsapásra, az ő felhívásukról bővebben ide kattintva olvashat. A párosítás többi meccsének az időpontját itt találja.

Főcímkép: vrck.hu archív / Tóth Milán