Az év sportolója: 2019-ben is a Vegyész zárt az élen

A Vegyész RC Kazincbarcika 2018 után 2019-ben is az élen zárt az Észak-Magyarország napilap és a Borsod Online hírportál év sportolója választásán felnőtt csapat kategóriában. Felnőtt edző kategóriában Marek Kardos vezetőedzőnk a második helyen végzett.

2019-ben a Vegyész bronzérmet szerzett a Magyar Kupában, a bajnokságban pedig sikerült megvédenie a címét. Az új szezonban, tehát 2019 második felében is jól kezdett, megnyerte az alapszakasz A-csoportját. Mindeközben öt fiatal, saját nevelésű játékosa is debütált a felnőttek között. Az ötszörös magyar bajnok maximális pontszámot kapott a szakmai zsűritől, és megelőzte többek között az Aluinvent-DVTK női kosárcsapatát és a PannErgy MVLC férfi vízilabda csapatát is. A közönségszavazáson második lett a VRCK a DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapata mögött.

„Nehezen indult a számunkra az év, annak ellenére, hogy az Észak-Macedónia elleni Európa-bajnoki selejtezőn, Szkopjében, öt barcikai is volt egyszerre a pályán” – mondta Blázsovics Péter csapatkapitány az elsőnek járó díj átvételekor. „A Magyar Kupában csak a bronzéremmel vigasztalódhattunk, de a hullámvölgyünk után sikerült megvédeni a bajnoki címet. A nyáron alaposan átalakultunk, de második helyen állunk a bajnokságban, és szeretnénk ezúttal is aranyéremmel gazdagodni, ezért dolgozunk.”

Az edzők között Marek Kardos második lett, egy ponttal maradt le Cziczás László, az Aluinvent-DVTK vezetőedzője mögött.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A Vegyész RC lett 2019-ben is az Év csapata Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Marek Kardos vezetőedzőnk pedig második helyen zárt edző kategóriában. 👍🏐 #hajrávegyész #vrck #röplabda #evsportoloja

VRC Kazincbarcika (@vrckazincbarcika) által megosztott bejegyzés,