Bemutatkozik a keret – centerek (2/4)

Sorozatunkban a Vegyész RCK 2021/22-es keretének a játékosait igyekszünk bemutatni. A centereken a sor, Juhász Péter és Rodrigo Moraes bemutatása következik néhány mondatban.

Juhász Péter fiatalon elkezdett röplabdázni, azonban hamar abbahagyta. Középiskolásként ismét látogatta a Vegyész edzéseit, és néhány év kaposvári “légióskodást” leszámítva mindig a Kazincbarcikát erősítette. A magyar válogatottban 15 alkalommal is pályára lépett hivatalos mérkőzésen, a Vegyészben pedig folyamatosan alapembernek számított. A harmincas éveiben járó Juhász több magyar bajnoki és Magyar Kupa-címmel büszkélkedhet, de szeretné ezt még tovább gyarapítani.

#
3
Nemzetiség
hun Magyarország
Pozíció
Center
Súly
91 kg
Válogatottság
15
Magasság
199 cm
Jelenlegi csapat
GreenPlan-VRCK
Született
1988-06-29
Kor
34

Rodrigo Moraest mindenki csak Mudónak hívja, az 5-ös számú mezén is a becenevét tüntette fel. A brazil élvonalban több szezonon keresztül megmutatta magát a legjobbak ellen, és bár válogatottságig nem jutott, a legjobbak között tartották számon. Ennek ellenére Európában csak egy szezont játszott, mielőtt 2019 decemberében aláírt volna a Vegyészhez. Utána a szlovák Presovot erősítette néhány hónap erejéig, de reméli, hogy a mostaniba már nem fog beleszólni a pandémia. A mindig mosolygós Mudo feleségével érkezett Kazincbarcikára, és gyorsan megszerette a várost.

#
5
Nemzetiség
bra Brazília
Pozíció
Center
Súly
101
Magasság
199
Jelenlegi csapat
GreenPlan-VRCK
Született
1986-07-23
Kor
36

A korábban bemutatott játékosok:

Bemutatkozik a keret – szélső ütők (4/4)

Bemutatkozik a keret – szélső ütők (2/4)

Bemutatkozik a keret – átlók

Bemutatkozik a keret – feladók

Bemutatkozik a keret – liberók