Braga és Juhász vezérletével megvan a nyolcadik győzelem is

Vasárnap délután a Vegyész RC Kazincbarcika a Sümegi RE vendégeként nyert a férfi röplabda NB I A-csoportjának 8. fordulójában.

Ezúttal is ott volt a keretben Toronyai Miklós, hiszen Carlos Páez még nem kezdte el az edzéseket, és a rutinos feladó a szerdai Challenge Kupa-találkozóhoz hasonlóan vasárnap is kezdett. A sümegiek bátran játszottak (5-4), de Árva Milán három pontot szerzett zsinórban, amire jött is az első hazai idő (5-8). Aztán Marcílio Braga vette át a főszerepet, majd Toronyaival a nyitóhelyen a Vegyész folyamatosan növelte előnyét (11-20). Bibók Balázs és Csizmadia Tamás is pályára lépett a hajrában, két jó blokkal pedig a vendégek 18 perc alatt lezárták az első játszmát (13-25, 0-1).

Egymás hibáiból éltek a felek, majd Árva jó ütésére a hazaiak válaszoltak kettővel ebből a műfajból (5-4). Ismét beütöttek egyet a sümegiek, aztán hibáztak, Braga és Juhász Péter pontját követően pedig már időt is kellett kérniük (10-11). Meglépett hárommal a Vegyész, de a hazaiak zárkóztak, és két Nagy Péter-blokkot követően a vezetést is átvették (16-15). Blázsovics Péter és Braga a legjobbkor hozott egy-egy sáncot, amikkel négy lett közte. Újfent jött Marek Kardostól a kettős csere, Bibók pedig egy jó ütéssel le is zárta a második játszmát, amelyben a Sümeg 12 hibát vétett támadásban, ellenben a Kazincbarcika csak négyet (20-25, 0-2).

Braga mellett Juhásznak is nagyon ment a harmadik szettben, Toronyai adta is nekik a labdát, és utóbbi negyedik, sáncból szerzett pontját követően jött el az idő az első hazai pauzához (9-15). Péter Mártonék nem vettek vissza a tempóból, gyorsan tíz lett közte (9-19), és Kardos újfent pályára küldte Bibókot és Csizmadiát. Három pontot szereztek a bakonyiak, de Juhász lehűtötte a lelkesedésüket, a mérkőzést pedig a Vegyésznél negyedik évét teljesítő, de sümegi Blázsovics zárta le (17-25, 0-3).

A mezőny legeredményesebb játékosa Braga lett 15 ponttal, míg a hazaiaktól Péter Benedek jutott 13 egységig. Juhász tíz pontot termelt: négyet blokkból, négyet támadásból, kettőt nyitásból hozott össze. Legközelebb Budapesten, pontosan egy hét múlva, a MAFC-BME vendégeként lép pályára a Vegyész.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA NB I, A-CSOPORT, 8. FORDULÓ
Sümegi RE – Vegyész RC Kazincbarcika 0-3 (-13, -20, -17)
Tatár Mihály Tornacsarnok, Sümeg, 50 néző. V.: Soltész, Halász T.
Sümeg: Kaposi 8, Miklósi-Sikes 4, Matyiák 9, Péter B. 13, Gőczi 1, Nagy P. 4. Csere: Sárközi (liberó), Szabó B. 1, Ludovics. Vezetőedző: Németh Zoltán.
Vegyész: Toronyai 3, Blázsovics 5, Péter 2, Braga 15, Árva 7, Juhász 10. Csere: Dudás (liberó), Bibók 2, Csizmadia. Vezetőedző: Marek Kardos.

Marek Kardos: Amit edzésen gyakoroltunk, azt ma sikerült megvalósítani, taktikailag fegyelmezettek voltunk. Most kapnak a fiúk egy nap pihenőt, de keddtől már készülünk a MAFC elleni találkozóra.

(fotó: © vrck.hu / Kovács Loretta)