Csak ráijeszteni sikerült a Maccabira

Csütörtök este is sikerült nyernie az izraeli Maccabi Yeadim Tel-Avivnak a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika vendégeként, így kettős győzelemmel jutott tovább a Challenge Kupa legjobb 16 csapata közé.

A szerdai mérkőzéshez hasonlóan csütörtökön is a Vegyész kezdte jobban a találkozót, habár sokáig csak egy-két ponttal araszolgatott ellenfele mögött. A hajrában aztán hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, a végén azonban Blázsovics Péter kétszer is jól dolgozott a vendégek blokkjáról (25-23, 1-0).

Felszabadultan, mosolyogva játszottak Rodrigo Moraesék, még akkor is, amikor hárompontos előnybe került a Maccabi (9-12). Egyre több volt a hiba a Kazincbarcikánál, sokkal határozottabb volt a hálónál az izraeli gárda, és viszonylag gyorsan sikerült egyenlítenie (16-25, 1-1).

Péter Benedek és Maksymilian Warzywoda is a harmadik szett kezdőjébe kerültek, így rutintalanabbá vált a GreenPlan-VRCK – Toronyainak viszont részben kényszerűségből kellett cserélnie, valamint figyelembe kellett vennie, hogy csapata nyolc nap alatt négy mérkőzést játszik. Magabiztosan diktálta a tempót a Maccabi, és miután sikerült behúznia a második szettjét, a továbbjutást is eldöntötte, s ekkor Toronyai már majdnem mindenkinek lehetőséget adott a játékra, valamint a pihenésre is (13-25, 1-2).

Hiába vettek villámrajtot a vendégek (2-5), 6-6-ot is mutatott az eredményjelző. 8-8 után zsinórban négy alkalommal volt eredményes a Maccabi, de kapaszkodott a VRCK (12-11). Olykor egyre csökkent a különbség, máskor visszaállt a hárompontos Maccabi-fór (19-16), de minden dicséretet megérdemelt a több kezdőjátékosát is már nélkülöző Vegyész, jól küzdöttek a fiatalok is (19-25, 1-3).


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA CHALLENGE KUPA, 1. MÉRKŐZÉS
GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika – Maccabi Yeadim Tel-Aviv 1–3 (23, -16, -13, -19)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 200 néző. V.: Uzatöz (török), Niklova (szlovák).
Vegyész: Páez, Blázsovics 11, Tarabus 10, Csoma 8, Szabó 17, Moraes 7. Csere: Kiss (liberó), Warzywoda 1, Péter B. 2, Péter M., Budai (liberó), Cziczlavicz. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
Maccabi: Iglesias 1, Foyer 11, Bacskala 11, Szafonov 21, Grasso 8, Szokolov 14. Csere: Ayzenberg (liberó), Burgi 2, Horovitz. Vezetőedző: Gal Galili.

Toronyai Miklós: Gratulálok a Maccabinak, mert megérdemelten jutottak tovább. Partiban voltunk velük ismét, de aztán fél szemmel már figyelnem kellett a vasárnapi mérkőzésre is, remélem, nincs komolyabb baja egyik játékosomnak sem. Az akarással, a küzdéssel, ezúttal sem volt baj, ebből kell építkeznünk.

Gal Galili: Ugyanúgy kezdtünk, mint tegnap, de szerencsére hasonló volt a forgatókönyv is. Nem akartuk félvállról venni a meccset, élesnek kellett maradnunk. Ez nem az a Kazincbarcika, mint amit a videókon láttunk, ebben a csapatban rengeteg potenciál van. Mi természetesen örülünk a továbbjutásnak, és tíz nap múlva már vár ránk a következő forduló.

(fotók: Kovács Loretta, VRCK)