Diákolimpia: megyei döntőt nyertek a pollackos fiúk

A hét közben a Kazinczy Tornacsarnok adott otthon a III. korcsoportos röplabda Diákolimpia megyei döntőjének: a Pollack Mihály Általános Iskola fiú tanulói az első, a lányok a második helyen zártak.

A lányok és a fiúk is legyőzték a miskolci Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola csapatait. A folytatásban a lányok két szoros szettben alulmaradtak a miskolci Arany János Általános Iskolával szemben, így második helyen végeztek. A fiúk a második mérkőzésükön is 2-0-ra diadalmaskodtak, megelőzve a Miskolc-Szirmai Református Általános Iskolát is, ezzel a tavaly szerzett bronzérmüket az idén aranyra cserélték.

Mindkét nem csapattagjai a VRCK igazolt játékosai voltak, akik a Kazinczy és az Ádám Jenő Tagiskolában készülnek a mindennapokban. A fiúk alanyi jogon ott vannak az országos elődöntőben, míg a lányok meghívást kértek rá.

Pollack, lányok: Aleva Lilla, Giba Hanna, Máthé Csenge, Nagy Angelika, Nagy Dorina, Páhy Rebeka, Magda Dalma, Pogonyi Anna, Rádai Nadin, Urbán Enikő, Varga Bíborka. Felkészítők: Béresné Vécsei Edit, Veres István.

Pollack, fiúk: Dankó Zalán, Csák Adrián, Falucskai Erik, Juhász Botond, Venczel Dominik, Lukács Dániel, Zámborszy Ákos, Bencs Bence, Lipták Botond, Mészáros Gergő, Fekete Máté, Demeter István. Felkészítők: Máthé László, Bene Anett.