Dudás Tamást kérdeztük a minisek szerepléséről

Dudás Tamást kérdeztük a kazincbarcikai utánpótlás legkisebbjeiről, akik a tavalyi Országos Mini Bajnokságon a negyedik helyen zártak.

„Többnyire minis versenyeken indítottuk el a srácokat, de mivel hiány van a gyerek korcsoportban, ezért többen már a hat-hat elleni játékban is kipróbálhatták magukat tétmeccsen” – tudtuk meg a felnőtt csapat játékosától. „A röplabda szövetség által rendezett Vollé-2020 versenyeken jól szerepeltünk, több csapattal is indultunk. Kunhegyesen másodikok, negyedikek és hatodikok lettünk, míg Nyíregyházán az első két helyet sikerült megszereznünk.”

Jövő vasárnap hazai környezetben, a KSK Tornacsarnokában szerepelnek majd a legkisebbek, tehát szeretettel várunk mindenkit – este pedig a felnőtt csapat játszik majd rangadót a Dággal.

„Gyerekkorosztályban több meccset is játszottunk” – folytatta Dudás. „Budapesten és Kazincbarcikán is volt egy torna, összesítésben az utolsó helyen zártunk, de ez egyáltalán nem meglepő, hiszen nagyon sok játékosnak ez még magas szint, életkoruk alapján még a miniben kellene csak játszaniuk. A második kör keretein belül Győrben és Hetesen játszottunk, a másodikok lettünk, de így is csak a 17. helyért játszhatunk majd a Zalaegerszeggel és a hetesiekkel.”

Nemsokára kezdődnek az iskolás, azaz diákolimpiás versenyek, majd májusban jön az Országos Mini Bajnokság, ahol tavaly a legkisebbek a negyedik helyen zártak. Idén a cél egy hasonlóan jó eredmény elérése, akár még az éremszerzés is meglehet – árulta el Dudás.