Dupla meccsel kezdi a szezont a VRCK

Vasárnap megkezdődik a 2018/19-es versenyszezon a Vegyész RC Kazincbarcika számára: a sárga-kékek Zágrábban lépnek pályára, hétfőn pedig már Pécsett vendégszerepelnek.

Hamar, már szeptemberben megkezdi a VRCK az új idényt – a magyar bajnok és Magyar Kupa-győztes együttes a Közép-európai Kupa (KEK) és a magyar bajnokság mellett a legrangosabb európai kupasorozatban, a Bajnokok Ligájában is megméretteti magát (jegyek itt kaphatók). Amíg a magyar csapatok október első hétvégéjén lépnek pályára először, addig Marek Kardos legénysége már túl lesz három tétmérkőzésen. December végéig nem sokat fog pihenni a csapat, folyamatosan lesznek mérkőzések két-három naponta, azért is kellett három összecsapást ennyire előre hozni.

Szeptember 30-án 19:30-tól a HAOK Zagrebbel játszik a Vegyész a horvát fővárosban, majd egy nappal később a PTE-PEAC vendége lesz Pécsett (október 1., 18:30). Utóbbiért klubunk roppant hálás a pécsieknek, hiszen azonnal beleegyeztek a mérkőzés időpontjának egy héttel előrehozásába. Október 4-én pedig már hazai pályán debütálnak a sárga-kékek, méghozzá tévés meccsen a Pénzügyőr SE ellen (20:00, M4 Sport).

„Nem lesz szokatlan számunkra ez a nagy terhelés, az elmúlt egy hónapban ugyanis szerepeltünk három tornán, ahol már belekóstolhattunk a terhelésbe” – fogalmazott a csapatkapitány Szabó Dávid a vrck.hu-nak. „Társaim nevében is mondhatom, várjuk már a szezonkezdetet, a következő néhány hetet. Egy KEK-találkozó ugyanolyan fontos a számunkra, mint egy bajnoki mérkőzés a Pécs ellen, vagy a Bajnokok Ligája-meccs a PAOK Szalonikivel szemben.”

Kardos szerint a csapat készen áll a rajtra, azonban figyelmeztetett, hosszú lesz a szezon.

„Fizikálisan tökéletes állapotban vannak a játékosok, és taktikai szinten is sokat léptek előre” – árulta el a szlovák tréner. „Számomra fontos, hogy a csapaton belül alkotott szabályokat mindenki betartsa, és eddig ezzel semmi problémánk nincs. Ahogy azonban telik a szezon, lesznek nehezebb periódusaink, éppen ezért fizikálisan és mentálisan is frissen kell tartani a játékosokat. Sok teljes értékű edzésre nem lesz lehetőségünk, így amikor otthon leszünk, főleg a technikai és a taktikai finomításokon lesz a hangsúly.”

A 44 éves szakember hozzátette, a felkészülésük annyiból nem volt tökéletes, hogy Németh Szabolcs, Gebhardt Norbert, Vlado Milev és Carlos Páez is később csatlakozott a kerethez, így a teljes csapat csak három hetet tudott együtt készülni. Annak azonban örült Kardos, hogy egy hónapon át együtt dolgozhatott a VRCK junior korú játékosaival is, akik fejlődését folyamatosan követi.

A VRCK kerete a 2018/19-es szezonban:

Csapatunk programjáról a meccsnapok menüpontban lehet többet olvasni.

(fotó: vrck.hu)


JEGYEK MÁR KAPHATÓK AZ OKTÓBER 8-I, PAOK SZALONIKI ELLENI BAJNOKOK LIGÁJA-MÉRKŐZÉSRE IDE KATTINTVA!