Egy hét alatt három mérkőzés

Hétfőn bajnokit, pénteken Magyar Kupa-bronzmérkőzést, vasárnap pedig újfent Extraliga-rangadót játszik a Vegyész RC Kazincbarcika.

A sort a MAFC-BME elleni idegenbeli összecsapással nyitja Marek Kardos vezetőedző legénysége, méghozzá 19:30-as kezdéssel a Folyondárban. Január elején a fővárosiakat legyőzte 3-1-re a VRCK, de azóta Nagy Péter együttese igazolt egy bosnyák válogatott szélső ütőt, tehát ez újfent egy másik MAFC lesz. Kardos szerint jó esélyekkel vág neki a Vegyész a hétfői találkozónak, de mint mindig, most is sok múlhat a fogadásokon.

„A budapestiek remekül nyitnak, főleg odahaza, így nekünk egy átlagos fogadásra lesz szükségünk ahhoz, hogy kontroll alatt tartsuk az összecsapást. A MAFC inkább támadó, mint védekező csapat, tehát a blokk- és mezőnyvédekezés is fontos szerepet fog kapni. Ha hozzuk azt, amit tudunk, jó eséllyel megszerezhetjük a győzelmet, de ha megingunk, akkor a hazaiak azt könnyedén kihasználhatják” – mondta honlapunk érdeklődésére a Vegyész trénere.

Eredetileg vasárnap játszották volna a felek a bajnokit, de a MAFC-nak teremproblémái akadtak, így kénytelenek voltak egy nappal eltolni azt. Pénteken már a K&H férfi röplabda Magyar Kupa bronzmérkőzésén lesz érdekelt a Vegyész, a kecskeméti találkozóra buszt is indít egyesületünk. Vasárnap pedig hosszabb idő után ismét a Don Bosco Sportközpontban játszanak Blázsovics Péterék, a bajnokságban veretlen Pénzügyőr SE-t fogadják 17 órai kezdettel.

A MAFC elleni összecsapást a hazaiak élőben közvetítik.

(fotó: vrck.hu)